Mango suculent și ceapă verde crocantă, ardei iuți și ghimbir proaspăt – toate acestea conferă savoare asiatică autentică creveților. Sotați rapid la wok pe foc iute!
Dragilor, ce spuneți? Sună interesant?
Personal, apreciez că da, întrucât ingredientele se găsesc la tot pasul și nu sunt extraordinar de scumpe, așa că, prin urmare, de ce nu?
Să mai lăsăm, propun, clasicele ciorbe, tocane, pilafuri, sarmalele și multe altele de zi cu zi și să ne delectăm cu cevașilea Creveți cu ardei iuți și mango.
Creveți cu ardei iuți și mango, preparat rapid (că doară e de vână asiatică), ușor și deosebit de gustos.
Dragilor, vorba multă, săracia omului, așa că haideți să urmărim împreună ingredientele necesare pentru ceva Creveți cu ardei iuți și mango.
Ingrediente:
- 250 g creveți
- 1 legătură ceapă verde
- 2,5 cm ghimbir proaspăt
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei iute roșu, mic
- 2 fructe mango (aprox. 400 g bucata)
- 2 lingurițe pastă de tomate
- 1 lingură sos de soia light
- ½ linguriță ulei de susan
- 4-6 frunze lăptucă sau salată verde
- 2 linguri ulei de arahide
- sare
- piper negru
Preparăm rapid și eficient, vreme de 30 minute, astfel:
De regulă, creveții sunt gata curățați și congelați, așa că îi lăsăm la decongelat din vreme.
Spălăm și curățăm ceapa verde, apoi o tăiem bucăți pe diagonală.
Decojim și radem ghimbirul, curățăm și zdrobim usturoiul, spălăm și curățăm de semințe ardeiul iute, apoi îl tăiem rondele. Toate acestea le lăsăm la vremelnică odihnă, într-un castron.
Decojim fructele de mango, tăiem pe lângă sâmbure, apoi feliem pulpa fructului în felii de 5 mm grosime.
Amestecăm pasta de roșii, sosul de soia și uleiul de susan.
Spălăm, ștergem frunzele de lăptucă și le montăm pe farfurii individuale.
Încingem uleiul de arahide în wok. Adăugăm amestecul cu ceapă verde, ghimbir, usturoi, ardei iute și sotăm pe foc iute, amestecând des.
Adăugăm creveții și feliile de mango, apoi continuăm sotarea timp de 1 minut.
Asezonăm cu piperul măcinat proaspăt și sare (dacă mai este cazul), mai sotăm 1-2 minute, apoi turnăm din compoziție peste foile de salată și servim imediat.
Creveți cu ardei iuți și mango!
Și nu oricum, ci cu Tres Rosae, roze de cupaj, îmbinare reuşită a “celor 3 trandafiri bahici” în care Merlot-ul oferă prospețimea și fructuozitatea, Cabernetul – virtuozitatea și expresivitatea, iar Feteasca Neagră, rotunjimea și echilibrul. De Măcin! Alcovin Măcin!
Dragilor, s-aveți poftă!