• Contact
duminică, 15, iunie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Crema de zahar ars

08/06/2013
in Lifestyle
Timp de citire:3 mins read
A A
0
Crema de zahar ars
0
Distribuiri
0
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars

[quote style=”1″]Nu vreau sa cad in capcana unui desert bascalios, insa Crema de zahar ars, este un desert arhicunoscut, putini dintre noi nu au facut-o macar odata, chiar si asa, dupa cum sugereaza denumirea, este si probabil va ramane mult timp crème a la crème-ul deserturilor noastre. Ca la orice preparat des intalnit, diferenta o fac intotdeuna nuantele, tusele fine ale unui ingredient, principal sau nu, tuse care aduc note dominante, sau fine si proaspete, gustului deja bine cunoscut. Ei bine, sper eu, ca in cele ce urmeaza, sa savarsim o Crema de zahar ars o idee mai altfel fata de cele bine cunoscute, aceasta fiind dovada clara, in opinia mea, ca in gastronomie, ca si in alte domenii, nimic nu este imuabil, inspiratia de moment si curajul, pot transforma, uneori radical, orice preparat cunoscut, intr-o noua provocare gustativa. Sa urmarim impreuna ce ne trebuie pentru o Crema de zahar ars…[/quote]

Ingrediente:

ArticoleSimilare

Suspectul care a violat fata de 14 ani arestat preventiv pentru 30 de zile

Fara permis, a intrat cu mopedul intr-un cap de podet

Pe 27 iunie incepe distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE

[list style=”check”]

Pentru crema

  • ½ litru de lapte
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 15 ml rom alb Havana
  • 10 g coaja de lamaie confiata

Pentru caramel

  • 150 g zahar

[/list]

Mod de preparare:

Si ca sa fie treaba buna, procedam initial la caramelizarea zaharului, intr-o cratita mai inalta, punem zahar si il lasam la foc pana se topeste si capata culoare maronie, amestecand in el pentru a nu se arde. Nu lasam prea mult zaharul la foc pentru ca devine amar. Atunci cand este topit in intregime, luam de pe foc vasul si il rotim usor astfel incat zaharul topit sa imbrace peretii cratitei. Continuam manopera pana ce se intareste zaharul uniform pe pereti si in fundul cratitei, astfel incat sa avem un strat egal distribuit.

Intr-un vas inalt mixam ouale spuma, apoi adaugam in ploaie zaharul pentru crema si Bourbon-ul vanilat. Continuam mixarea la viteza modica, adaugam laptele, romul si lamaia confiata.

Adaugam compozitia in cratita tapetata cu caramel, nu va speriati daca trosneste caramelul, asta e de bine.

Asezam cratita in cuptorul preincalzit in bain marie (cratita cu crema de zahar ars se pune intr-un vas mai mare care contine apa) si lasam timp de aproximativ 90 minute.

Se scoate crema din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit o introducem la frigider pentru cel putin 3-4 ore. Se serveste musai rece!

 

Sursa: Retete Culinare

Etichete: lamaielapteouaretetareteteromzahar
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Peste 40 de sancțiuni aplicate de polițiștii Serviciului Rutier 15/06/2025
  • Video: Razii de amploare sâmbătă seara 15/06/2025
  • Reprezentanta județului Brăila s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7 fete 15/06/2025
  • ”BOOM BOOM” și ”Princess”, câștigătorii ediției a X-a a Concursului național ”Majorette Fest Dance” de la Brăila 15/06/2025
  • Locuri de muncă vacante în județul Brăila 15/06/2025
  • Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” – demonstrație de excelență la Ziua Distinșilor Vizitatori, în cadrul exercițiului multinațional „SABER GUARDIAN 25” 15/06/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version