Silviu Mares 24 decembrie 2012
Craciunita este cea mai cautata floare zilele acestea
Craciunita este cea mai cautata floare zilele acestea
Craciunita este cea mai cautata floare zilele acestea

Craciunita, renumita pentru modul in care isi schimba culoarea frunzelor din verde in rosu in preajma Sarbatorilor de Iarna, este floarea cea mai cautata din aceste zile in florariile din Braila.

„Craciunita nu este in realitate o floare, dar frunzele ei rosii, deosebit de frumoase, ii dau acest aspect. Numele ei stiintific este Euphorbia pulcherrima, fiind, intr-adevar, deosebit de frumoasa. Este originara din Mexic. I se mai spune si Poinsettia, dupa numele lui Joel Poinsett, ambasador al Americii in Mexic, la inceputul secolului XIX, care a luat cu el butasi pentru resedinta sa din SUA si a transformat-o intr-un brand american”, dupa cum a dezvaluit Cristina Beris, reprezentanta unei florarii din Braila.

Craciunita are aceeasi culoare ca si a costumului traditional al lui Mos Craciun. Straiele lui Mos Craciun, asa cum le admiram azi, au fost realizate de un talentat caricaturist german, Thomas Nast (1840-1902 – n.r.), stabilit in SUA. El a reusit sa convinga lumea ca locuinta Mosului se afla undeva foarte aproape de Polul Nord. Mai târziu, dupa 1930, un alt desenator l-a imaginat pe Mos Craciun foarte durduliu si zâmbind inconfundabil, cu un aer jovial.

Cei care isi cumpara acum o Craciunita o vor avea si la anul, nu este greu de ingrijit, are nevoie doar de pamânt reavan si de semi-umbra. Vara trebuie sa nu o tinem la soare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.