Politica

Cosmin Răzmeriță: Pro România susține revendicările celor din HoReCa

Cosmin Răzmeriță: Pro România susține revendicările celor din HoReCa

Angajaţii și proprietarii de restaurante au protestat la mijlocul săptămânii trecute pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor aproximativ 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.

Proprietarii şi operatorii din HoReCa consideră că sunt trataţi incorect de către guvern în comparaţie cu celelalte industrii, rămânând practic singura zonă închisă de restricțiile impuse pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Liderul județean al Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriță spune că este nevoie urgentă de redeschiderea localurilor, în interior. Acesta susține că la nivel naţional cei din HoReCa au pierderi uriaşe, iar 40% dintre salariaţi sunt în şomaj sau au plecat în alte domenii de activitate.

Cerem tuturor partidelor politice dar și ONG-urilor să se alăture unui demers comun pentru a salva ceea ce a mai rămas din HoReCa.În luna iunie, sectorul economic “hoteluri și restaurante” avea un număr de circa 212.000 de angajați, conform datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică, în scădere cu circa 7.000 față de nivelul aferent lunii februarie. Potrivit studiului comandat de Organizaţia Patronală Hora aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07% după cum urmează: impact financiar direct (valoare adăugată) – 3,42%; impact social (salarii angajaţi şi aport consum) – 0,91%; impact financiar indirect (furnizori si investiţii) – 0,74%. Orice interdicție, la fel ca prohibiția, a făcut de fapt ca alte lucruri se evolueze pe lângă. Asta ne dorim?! Alternative care să bage statul în faliment?!”, spune Cosmin Răzmeriță.

Liderul Pro România s-a arătat revoltat și de faptul că ”în timp ce HoReCa este împinsa spre faliment din cauza măsurilor aberante de distanțare socială luate de guvernul PNL” aceștia merg în campanie în grupuri mari și fără distanțare socială.

În restaurante nu avem voie să intrăm, pe terase trebuie să fim doar 4 la masă, nu avem voie să sărbătorim un eveniment invitând toată familia, pentru ca trebuie să păstrăm distanța socială, iar dumneavoastră ieșiți în grup de 35 pe stradă și cereți voturi!” spune liderul Pro România într-o postare pe rețelele de socializare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •