Social

Cosmin Răzmeriță: Împreună construim viitorul

Cosmin Răzmeriță: Împreună construim viitorul

Candidat la funcția de președinte al CJ Brăila din partea Pro România, Ionuț Cosmin Răzmeriță spune că doar prin proiecte europene mediul de afaceri din Brăila se poate dezvolta. El spune că fondurile europene vor fi o prioritate pentru el și echipa sa de consilieri județeni în mandatul 2020-2024.

Prin GAL Câmpia Dunării, organizație al cărei președinte este, Răzmeriță a ajutat la implementarea unor proiecte care au dus la crearea unor noi locuri de muncă în comuna Zăvoaia. Unul dintre aceste proiecte este „Producție furtunuri hidraulice sertizate”, în valoare de 164.500 lei.

În condițiile actuale, în țara noastră se înregistrează diferențe foarte mari în ceea ce privește dezvoltarea între zonele urbane și cele rurale, de aceea se impune dezvoltarea de noi activități neagricole în mediul rural, ceea ce va conduce implicit la crearea de noi locuri de muncă, sporirea veniturilor populației și mărirea bugetelor locale, ce vor conduce la dezvoltarea zonelor rurale, micșorând astfel diferențele existente între mediul rural si cel urban. Dezvoltarea afacerii privind producția furtunurilor hidraulice este foarte necesară, având in vedere faptul că în comuna Zăvoaia nu există nici o firmă care sa producă aceste produse, iar solicitări sunt foarte multe, atât din partea firmelor din comună, cât și din localitățile învecinate” spune Cosmin Răzmeriță.

Un alt proiect implementat în comuna Zăvoaia este “Dezvoltarea activității non-agricole de vulcanizare auto”. Prin implementarea acestui proiect, solicitantul intenționează diversificarea activității agricole principale prin începerea unei activități de prestări servicii de vulcanizare auto.

Concret, se vor presta către persoane fizice și juridice servicii de reparare, montare sau înlocuire a anvelopelor și a camerelor de aer a anvelopelor. Proiectul presupune desfășurarea acestei activități întrucât în zona rurală lipsesc astfel de servicii, ele fiind foarte utile întrucât locuitorii din zonă, precum și agenții economici sunt nevoiți sa se deplaseze în oraș sau în comune îndepărtate pentru repararea, montarea sau înlocuirea anvelopelor și a camerelor de aer de la autovehicule. Proiectul contractat are o valoare de 164.500 lei” spune Răzmeriță.

Un alt proiect implementat prin GAL Câmpia Dunării, condus de Cosmin Răzmeriță, este destinat activității de „Prestări servicii fotografice”.

Acest proiect contribuie la atingerea obiectivului general prin înființarea unei activități non agricole în mediul rural (prestare servicii fotografice), contribuind la diversificare economiei rurale prin creșterea numărului microîntreprinderilor și întreprinderilor mici în sectorul neagricol din zonele rurale, ținând cont de faptul că marea majoritate a populației active este implicată în domeniul agricol, va crea locuri de muncă noi. Mai exact, serviciile prestate constau în servicii foto profesionale pentru stocarea cât mai calitative a portretelor persoanelor dragi, ale amintirilor frumoase , evenimentelor importante din viața personala, cât și cea profesională, a produselor pentru promovarea companiilor” spune Cosmin Răzmeriță.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •