Administratie

Contre in CLM pe tema majorarii de capital la Braicar SA

Contre in CLM pe tema majorarii de capital la Braicar SA

Consilierii municipali au aprobat în ședința de miercuri dimineață majorarea de capital pentru SC Braicar SA cu suma de 3.010.000 lei, prin emiterea a 301.000 acțiuni noi a câte 10 lei fiecare. 

Suma cu care s-a majorat capitalul social va fi alocată de la bugetul local al municipiului Brăila pe anul 2018, ca aport în numerar pentru achiziționarea de autobuze noi pentru transportul local. Majorarea de capital solicitată în expunerea de motive semnată de membrii în AGA ai SC Braicar SA, consilierii municipali Pătărlăgeanu Valentin (PSD) și Traian Adrian (PND) era însă de 3.050.000 lei.

Proiectul de hotărâre a trecut cu 26 de voturi pentru și o abținere, a consilierului independent Lucian Căprariu, dar nu au lipsit contrele între liberalul Petrică Popa și primarul PSD, Marian Dragomir.

Acest mod de a pompa bani în această societate este aparent unul extraordinar. Din nefericire, pentru brăileni în primul rând, aceste majorări de capital vor duce întrun timp mediu la o balanță de venituri și cheltuieli total dezastruasă. Este punctul meu de vedere. Dar nu știu dacă interesează prea mult Partidul Social Democrat punctul de vedere al celor din opoziție. Dar totuși, domnule primar, eu consider că ați avut și avenți bune intenții pentru redresarea transportului public în municipiul Brăila, dar v-ați grăbit să eliminat toți operatorii privați în momentul în care Braicar nu era, și nu este nici acum, apt să exercite transportul public de călători” a spus consilierul PNL, Costel Petrică Popa.

La rândul său primarul Marian Dragomir a acuzat ”caracatița” transportatorilor privați care au acumulat într-o perioadă de timp mai multe datorii către bugetul local al municipiului Brăila.

[quote]Nu știu dacă sunt adevărate acele speculații privind ”tentaculele” și interesele financiare ale unor ”personaje” în zona de dreapta a politicii locale, în nici un caz în zona pe care o reprezint eu. Dovadă este faptul că atunci când s-au constatat situații prin care societățile respective nu numai că nu au investit, dar nici nu au plătit redevența către Consiliul Local, am luat măsurile legale. Nu am să răspund la declarația dumneavoastră politică, dar o să spun că cel puțin în acest mandat voi propune consilierilor municipali investiții foarte serioase în dotarea societății Braicar cu mijloace de transport noi, din bugetul Primăriei Municipiului Brăila, iar ei să investească în altă dotare a lor așa cum va fi în bugetul pe care-l va propune și îl vom aproba în Consiliul Local[/quote], a declarat Marian Dragomir.

Dragomir a reamintit că în paralel, Primăria Brăila este parte în depunerea unor proiecte cu finanțare europeană pentru dotarea societății Braicar și a municipalității cu tramvaie și autobuze cu propulsie electrică, cu o contribuție de doar 2% din bugetul local.

La rândul său consilierul PND Bogdan Botea a susținut că nu era nevoie de o majorare de capital, fiind suficientă doar aportul de capital . În opinia consilierului PND această majorare de capital nu poate reprezenta decât o garanție pentru eventualele datorii, neavând legătură cu fiabilitatea societății.

Consilierul independent Lucian Căprariu a atras atenția asupra faptului că pe timpul grevei de la Braicar șoferii s-au plâns de calitatea unora dintre autobuzele cumpărate în ultimul timp, care se defectează foarte ușor, iar unele au niște probleme tehnice, în sensul că iarna nu pot porni căldura în autobuze din cauza faptului că motorul nu poate încălzi apa la mai mult de 70 grade.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •