Administratie

Consumul de fructe proaspete a fost extins si la clasa pregatitoare

Consumul de fructe proaspete a fost extins si la clasa pregatitoare
  Consumul de fructe proaspete a fost extins si la clasa pregatitoare
Hrana sanatoasa pentru elevi

Marian Dragomir, deputat USL Braila a sustinut in cadrul Comisiei de Agricultura printre proiecte privind silvicultura, industria alimentara, agricultura si extinderea consumului de fructe proaspete la clasa pregatitoare. Propunerea deputatul brailean a trecut de membrii comisiei cu unanimitate de voturi.

Propunerea deputatului brailean nu vine numai in favoarea micutilor, ci si in favoarea producatorilor romani de fructe care isi vor putea vinde produsele prin intermediul acestui progrm. “Am sustinut prin interventia mea in cadrul Comisiei de agricultura, silvicultura, industria alimentara si servicii specifice, extinderea consumului de fructe proaspete in scoli si la clasa pregatitoare. Extinderea implementarii acestui program privind consumul de fructe proaspete in scoli si la clasa pregatitoare reprezinta o oportunitate acordata producatorilor romani de fructe pentru diversificarea si dezvoltarea activitatilor de productie si comercializare, dar si in stimularea concurentei. ”, ne-a spus Marian Dragomir.
Programul este benefic in primul rand scolarilor care sunt incurajati astfel sa urmeze un regim alimentar sanatos, din care sa nu lipseasca frcutele si legumele proaspete. Toate sumele necesare vor fi acoperite din fonduri europene.
„Sumele necesare vor putea fi acoperite din fonduri europene ca urmare a faptului ca Romania a fost deja atentionata de Comisia Europeana asupra gradului redus de absorbtie inregistrat in anii scolari precedenti, iar Romania prin adresa Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-a angajat sa modifice legislatia pentru a permite continuarea cresterii ratei de absorbtie a fondurilor europene. Pe termen scurt si mediu, pentru elevii clasei pregatitoare, acest program va forma obiceiuri alimentare sanatoase prin consumul de fructe iar pe termen lung poate contribui la reducerea cheltuielilor destinate tratarii unor afectiuni precum obezitatea si diabetul ce se datoreaza in cea mai mare parte unei alimentatii nerecomandate”, ne-a mai spus deputatul Marian Dragomir.
Membri comisiei au sustinut cu unanimitate de voturi extinderea consumului de fructe proaspete si la clasa pregatitoare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.