Evenimente

Constantin Iulian, jandarmul care prinde infractori si in timpul liber

Constantin Iulian, jandarmul care prinde infractori si in timpul liber
Constantin Iulian, jandarmul  care prinde infractori si in timpul liber
Constantin Iulian, jandarmul care prinde infractori si in timpul liber

Plutonierul Constantin Iulian, de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Braila, este recunoscut printre colegi pentru vigilenta de care da dovada chiar si in timpul liber, avand la activ mai multe fapte de acest gen. Ultimul eveniment in care a fost implicat s-a petrecut astazi dimineata, in jurul orei 05.30, pe o strada din cartierul Hipodrom.

Subofiterul, aflat in timpul liber, a depistat in flagrant un barbat care sustragea rotile unor biciclete. El a auzit mai multe zgomote in curtea interioara a unui bloc si a trecut la verificarea situatiei, cand a observat activitatea infractionala a barbatului. S-a apropiat in viteza si l-a imobilizat pe acesta. In vederea aplicarii masurilor legale, militarul a sesizat o patrula de jandarmerie, care i-a intocmit suspectului, Daniel Dumitru R., in varsta de 32 ani, actele de constatare sub aspectul savartirii infractiunii de furt calificat. Cu ocazia verificarilor efectuate, jandarmii au stabilit ca barbatul sustragea bunurile folosindu-se de un patent si niste chei fixe. In vederea probarii intregii activitati infractionale, persoana in cauza a fost predata lucratorilor din cadrul I.P.J. Braila.

Plutonierul Constantin Iulian nu intervine pentru prima data in afara orelor de program. In luna iulie 2009, jandarmul a prins un barbat care sustragea bunuri dintr-un aparatament. Aflat in timpul liber, acesta a observat comportamentul dubios al unei persoane in varsta de 31 de ani, care se postase in fata unui bloc. Urmarindu-l cu privirea, jandarmul a observat ca barbatul intra in scara blocului si, dupa aproximativ cinci minute, acesta iese si patrunde, prin balcon, intr-un apartament aflat la parter. Ca urmare, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie, impreuna reusind, in scurt timp, sa-l prinda si sa-l imobilizeze pe cel in cauza, A. Ion Lucian, din Braila. Asupra acestuia, jandarmii au gasit suma de 10 euro, care a fost sustrasa din apartament. Pentru fapta sa, jandarmii braileni i-au intocmit, atunci, suspectului actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunilor de violare de domiciliu si furt calificat.

Jandarmul a participat si la misiuni de salvare de vieti omenesti

Plutonierul Constantin Iulian este angajat in cadrul Jandarmeriei Braila din anul 2000. “Imi place foarte mult sportul si sunt posesor al centurii negre 1 Dan, dar sunt pasionat, in acelasi timp, si de istorie sau geografie. Am participat la mai multe concursuri in cadrul Jandarmeriei Romane, obtinand in anul 2002 locul I la kata si kumite 75 kg, in anul 2003, locul II la kata, iar in anul 2004, locul I kata si kumite 80 kg. In anul 2011 am absolvit cu brio Cursul de instructori de arte martiale, la Institutul de Studii pentru Ordine Publica. Tot in acelasi an am urmat si un curs de pregatire in artele martiale cu ofiteri din cadrul Politiei Chineze. In cadrul acestui curs am invatat noi tehnici de interventie si nu numai, pe care le-am prezentate si colegilor la orele de pregatire fizica, dar si in cadrul exercitiilor demonstrative prilejuite de Ziua Jandarmeriei Romane”, a spus jandarmul.

Constantin Iulian a dezvaluit ca, in decursul carierei sale, a participat si la misiuni de salvare a persoanelor: „Imi aduc aminte misiunea din iarna anului 2012, din luna februarie, cand la solicitarea Institutiei Prefectului Braila, inspectoratul nostru a salvat mai multe persoane blocate in zapada, in diferite zone ale judetului. Am participat atunci, alaturi de alti colegi, la o misiune care ne-a solicitat extrem de mult atat fizic, cat si psihic. Chiar daca afara era un ger naprasnic si un viscol de-ti taia respiratia si reducea vizibilitatea la cel mult un metru, militarii Jandarmeriei Braila au reusit sa ajunga la persoanele acelea si sa le duca in siguranta in prima localitate”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.