Administratie

Consilierii judeteni au aprobat regulamentul de finantare al programelor sportive

Consilierii judeteni au aprobat regulamentul de finantare al programelor sportive

Consilierii județeni au aprobat în ședința de miercuri, 28 februarie, cu votul tuturor celor 31 de aleși prezenți, Regulamentul privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive, în baza Legii 69/2000 cu modificările ulterioare. În aceaiași ședință a fost aprobată și contribuția CJ Brăila pentru finanțarea HC Dunărea cu suma de 2 milioane de lei. De la ședința CJ din 28 februarie au lipsit motivat Ovidiu Nechita (PNL) și Aurel Dumitru (PSD).

Prin regulamentul aprobat miercuri de consilierii județeni se vor finanța programele sportive ale cluburilor de drept public sau privat înființate pe teritoriul județului Brăila, dar și premierea performanțelor deosebite obținute în competițiile interne sau internaționale de către sportivii din Brăila.

Finanțările se asigură în vederea organizării și participării la competiții sportive de performanță.

Față de regulamentul inițial s-au propus mai multe amendamente de consilierul PSD, Ionel Avram, iar unul dintre aceste amendamente a fost la rândul lui amendat de o propunere a consilierilor PNL prin care s-a modificat articolul 5. În urma acestei modificări Consiliul Județean Brăila va finanța programele sportive din cadrul disciplinelor sportive individuale în limita a 99% din valoarea proiectului, fără a depăși 20.000 lei pentru sportul de performanță și fără a depăși 10.000 de lei pentru sportul pentru toți. La sportul de echipă limitele maxime de finanțare sunt de 500.000 lei pentru sportul de performanță și 100.000 lei pentru sportul pentru toți, menținându-se același aport al aplicantului, de 1%.

Pentru evaluarea programelor sportive propuse se va constitui o comisie formată din trei consilieri județeni și cinci funcționari publici din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, a cărei evaluare se va face conform grilei de evaluare, iar finanțarea se va face în ordinea punctajului obținut de fiecare proiect.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată contribuția CJ Brăila cu suma de 2000000 lei pe anul 2018 pentru susținerea financiară a activităților sportive desfășurate de Handbal Club Dunărea Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •