Administratie

Conflict de interese in Consiliul Local Municipal?

Conflict de interese in Consiliul Local Municipal?
  Conflict de interese in Consiliul Local Municipal?
Primarul s-a aratat deranjat de afirmatiile Simonei Draghincescu

Pentru constructia Statiei de Epurare o portiune din terenul situat pe dig a fost defrisata, legea obligand autoritatile locale sa impadureasca o alta suprafata de teren. In consecinta, s-au cumparat 6,826 hectare situate in extravilanul comunei Ulmu.

Pana aici nici o problema, insa coincidenta face ca terenul in cauza sa ii apartina chiar primarului comunei, Marian Iconaru, fapt ce a deranjat-o la culme pe Simona Draghincescu. Consiliera i-a spus primarului ca a achizitionat acest teren pentru a-si plati din datoriile acumulate in campanie si i-a spus ca suma platita pentru el este prea mare.
“Noi trebuie sa le explicam oamenilor ca acest spatiu este necesar pentru ca s-au facut defrisari pentru Statia de Epurare. Mai mult, pentru cine nu stie, terenul este al primarului din Ulmu care este PSD-ist. Probabil ca acest proiect de hotarare face parte din intoarcerea serviciilor care s-au facut in campania electorala, pentru ca a fost nevoie si de primari. Nu imi explic cum acest teren costa mai mult decat unul in Centrul Vechi. Trebuia ca aceasta achizitie sa fie facuta publica, poate erau si alti oameni interesati sa vanda si la un pret mai mic”, a declarat Simona Draghincescu, consilier local municipal independent.

Pretul terenului a fost unul just

Mircea Fudulaiche i-a spus consilierei ca, primaria a incercat sa cumpere cele 6,826 hectare din Maxineni si Chsicani, pentru ca si aici exista terenuri limitrofe, insa sumele cerute de proprietari au fost prea mari. In ceea ce priveste pretul de cumparare a terenului din Ulmu, Fudulaiche a spus ca s-a achitat suma cea mai mica.
“Terenurile care urmeaza sa fie impadurite trebuie sa respecte anumite conditii, trebuie sa fie limitrofe. Nu am ales acest teren de prima data, am mai facut incercari in doua locuri unde exista astfel de terenuri, in Maxineni si in Chiscani, unde ni s-a cerut 25 de euro pe metrul patrat. Pentru acest teren au fost facute doua rapoarte, unul de catre primarie si unul de catre propietar si diferenta de pret dintre cele doua rapoarte nu a fost mare”, a spus Mircea Fudulaiche, secretar general al municipiului.
Evident deranjat de afirmatiile Simonei Draghincecsu, primarul i-a spus ca aceasta atitudine ar trebui sa o aibe in declaratiile de presa, lasandu-i de inteles ca a starnit intreaga discutie, numai de dragul a aparea in presa locala.
“Eu zic ca anumite atitudini nu au ce cauta in consiliu. Eu am spus inca de la intalnirea cu liderii de grup ca acest teren apartine primarului din Ulmu si asta tocmai pentru a evita discutii de genul acesta, ca e primar PSD si ca ii facem noi nu stiu ce favoruri, acestea sunt declaratii de presa si cel mai bine la faceti in presa.”, a spus Aurel Simionescu, primarul Municipiului Braila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.