Cultura

Concursul National de pictura si grafica “Vespasian Lungu”

Concursul National de pictura si grafica “Vespasian Lungu”
Concursul National de pictura si grafica “Vespasian Lungu”
Concursul National de pictura si grafica “Vespasian Lungu”

Consiliul Judetean Braila si Scoala Populara de Arte si Meserii “Vespasian Lungu”, organizeaza in luna mai 2013, editia a XVIII-a a Concursului National de Pictura si Grafica . Concursul se adreseaza in exclusivitate elevilor Scolilor Populare de Arte si Meserii din tara. Lucrarile vor fi avizate de profesorul de specialitate al scolii de unde provine concurentul. 

Fiecare scoala va intra in concurs cu cel mult 3 elevi, fiecare elev putand participa cu maxim 4 lucrari inramate de autor. Datorita cerintelor Galeriilor de Arta Braila, dimensiunile acestora nu sunt limitate, autorul fiind rugat sa tina cont de conditiile de transport.
Lucrarile vor fi expediate prin serviciile postale de curierat pe adresa: Scoala Populara de Arte si Meserii “Vespasian Lungu” Braila, Str. Marasesti nr. 1, cod 810025, pana la data de 24 mai 2012, data postei. Taxa de expediere va fi suportata de participant, iar la returnare de catre organizator. Inscrierea in concurs se face pe baza fisei de inscriere avizata de conducerea institutiei.
Concursul este structurat pe doua sectiuni: Pictura si Grafica. Juriul va acorda premii in valoare totala neta de aproximativ 6.000 lei, dupa cum urmeaza: Marele Premiu in valoare de 1.000 lei. La sectiunea pictura: Premiul I-700 lei; Premiul II-600 lei; Premiul III-500 lei; Mentiunea I-200 lei; Mentiunea II-200 lei.

In competite exista si “Categoria Junior’

Sectiunea grafica: Premiul I-600 lei; Premiul II-500 lei; Premiul III-400 lei; Mentiunea I-150 lei; Mentiunea II-150 lei.
Lucrarile copiilor cu varsta denpana la 14 ani, vor face obiectul unei categorii separate “Categoria Juniori” atribuindu-se urmatoarele premii: Premiul I-300 lei; Premiul II-200 lei; Premiul III-100 lei; Mentiunea I–50 lei; Mentiunea II–50 lei. In situatia in care doua lucrari vor fi apreciate la acelasi nivel, valoarea premiului acordat va fi impartita in mod egal celor doi castigatori. Juriul are latitudinea de a acorda eventuale premii speciale in suma totala de 300 lei, de a nu acorda unele premii sau de a le redistribui. Deciziile juriului sunt definitive. Juriul va fi alcatuit din personalitati cunoscute din domeniul artei, reprezentanti ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania.
Vernisajul expozitiei si festivitatea de premiere, vor avea loc in ziua de sambata, 1 Iunie 2013, ora 12.00, la Galeriile de Arta Braila. Cu acest prilej, elevii sectiilor muzicale si coregrafie vor oferi un mic spectacol muzical–coregrafic.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.