Actualitate

Combaterea pirateriei in vizorul politistilor braileni

Combaterea pirateriei in vizorul politistilor braileni
Combaterea pirateriei in vizorul politistilor braileni
Combaterea pirateriei in vizorul politistilor braileni

Poliţiştii brăileni au desfăşurat 16 acţiuni punctuale, au constatat 10 infracţiuni şi efectuează cercetări faţă de 10 persoane. De asemenea, au fost aplicate aproape 150 de sancţiuni contravenționale.

Având în vedere planul general de măsuri pentru siguranţa cetăţeanului, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, conducerea Poliţiei Române a dispus, în perioada 23 – 28 februarie a.c., intensificarea acţiunilor pentru prevenirea și combaterea pirateriei și a comercializării de produse contrafăcute.

Sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 92 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, rutieră, precum şi din cadrul altor structuri ale poliţiei au participat la aceste activităţi.

Acţiunile au vizat depistarea agenţilor economici şi a persoanelor fizice care comercializează băuturi alcoolice, piese auto, îmbrăcăminte şi încălțăminte contrafăcute sau produse audio-video piratate.

În urma verificărilor, au fost constatate 10 infracţiuni, toate pentru încălcări ale prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, fiind efectuate cercetări faţă de 10 persoane.

Pentru neregulile depistate pe linia comercializării produselor, au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de, în valoare de 52.774 lei.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 152 de articole de îmbrăcăminte şi jucării şi au confiscat 263 kg de cereale, 15 litri de băuturi alcoolice şi 8 articole vestimentare.

Joi şi vineri, ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru combaterea comercializării produselor contrafăcute la societăţi comerciale din municipiu, unde au depistat expuse la vânzare, în 4 dintre acestea, 19 cutii şi 29 de pungi cu jucării, care aveau inscripţii similare cu ale mărcilor înregistrate. Jucăriile, în valoare totală de 879 lei, au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Sâmbătă, poliţişti de la Biroul Proximitate au depistat expuse la vânzare, într-o societate comercială cu punct de lucru într-un hipermarket, 7 tricouri inscripţionate, pentru care administratorul societăţii nu deţinea documentele prevăzute de lege.

Bunurile, în valoare de 350 de lei, au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de expunere la vânzare a produselor cu mărci identice celor protejate, conform prevederilor Legii 84/1998.

La o altă societate comercială, din aceeaşi incintă, poliţiştii au depistat expuse la vânzare articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie care purtau însemnele unor mărci protejate, pentru care administratorul societăţii nu deţinea documente legale.

Bunurile, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal, conform prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •