ProBr

Colonelul Vasile Mot, locul I la Campionatul National de Radioamatorism

Colonelul Vasile Mot, locul I la Campionatul National de Radioamatorism
Colonelul Vasile Moţ
Colonelul Vasile Moţ

Primul adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, colonelul Vasile Moţ,  a ocupat locul I la Campionatul Internaţional în unde scurte al României, la categoria un singur operator în toate benzile în modul de lucru telefonie şi telegrafie cu putere mică (F1. SO-AB-Mixt-LP).

La acest concurs, ce s-a desfăşurat în luna august 2015, au participat peste 350 de staţii de lucru din România, iar din afara ţării aproximativ 3000 de staţii.

Colonelul Vasile Moţ este angajat al Jandarmeriei Române din anul 1993, atunci când a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza ca şef de promoţie.

De atunci, a ocupat mai multe funcţii, comandant de pluton, comandant detaşament, diferite funcţii în Statul Major al unor unităţi ale jandarmeriei din Constanţa şi Tulcea, iar în prezent este prim adjunct al inspectorului şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila.

Această pasiune o are de la vârsta de 8 ani, atunci când, din curiozitate, a făcut o vizită la Clubul Sportiv de Radioamatorism din Tulcea, localitate unde s-a şi născut.

“La acest campionat mi-am amplasat echipamentele pe Dealurile Topologului, în judeţul Tulcea. La început, condiţiile au fost neprielnice, a plouat, a bătut vântul, cu toate acestea am reuşit să realizez legăturile pe toată durata celor 24 de ore de concurs. Este prima dată când particip singur, până acum am participat doar în echipă”, a declarat colonelul Vasile Moț.P1140902

Pentru prim adjunctul inspectorului șef al Jandarmeriei Brăila, anul 2015 a fost unul plin de realizări în acest domeniu, pentru că a obţinut şi locul I la Cupa Internaţională a Mării Negre, competiţie ce a fost organizată de Federaţia din Ucraina.

Concursul s-a bucurat de o mare participare, peste 5000 de participanţi din toată lumea, iar clasamentul s-a efectuat pe naţiuni.

Chiar dacă acest concurs s-a desfăşurat anul trecut, diploma a fost primită abia la sfârşitul săptămânii trecute, pentru că, după terminarea propriu-zisă a concursului, urmează procedura de verificare şi validare a legăturilor efectuate, activitate ce se desfăşoară pe baza jurnalului staţiei radio.
În mod normal o competiţie se desfăşoară cu toţi concurenţii în acelaşi loc, însă în acest caz concurenţii se află în diferite zone ale lumii, iar validarea finală a rezultatelor este de durată.

P1140905 P1140904

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •