Ingrediente:
1 cana de lapte
1 ou
1?2 cana plus faina
1 lingura ulei
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru prajit
4 rosii taiate rondele
100 gr brinza de Chevre, taiata in rondele
Mod de preparare:
Intr-un castron/blender amestecati laptele, faina, oul, sarea, piperul. Dati la frigider pentru 2-8 ore. Acesta este de fapt secretul clatitleor pufoase. Cu cit sta mai mult aluatul in frigider, cu atit se “pufeaza” pentru ca faina absoarbe lichid. Compozitia finala de clatite trebuie sa aiba aspectul unei smintini grosute.
Intr-o tigaie incinsa se pune foarte putin ulei, numai cit sa o acopere, ca un film. Turnati amestecul de clatite cu ajutorul unui polonic si raspinditi-l repede in toata tigaia. Puneti pe foc si dupa 1-2 minute, intoarceti clatita cu ajutorul unei spatule sau in aer – daca sinteti curajos.
Repetati procesul pina terminati de facut clatitele. Puneti hirtie de pergament intr-o tava.
Pe fiecare clatita puneti o felie de rosie si o felie de brinza. Impaturiti in patru si asezati frumos, clatitele astfel umpute in tava.
Dati la cuptor citeva minute pina cind clatitele capata o culoare aurie. Alternativ, se poate folosi telemea sau cascaval.