Administratie

Chiriac: Marea problemă a Spitalului Județean este resursa umană

Chiriac: Marea problemă a Spitalului Județean este resursa umană

Astăzi, de la ora 10.00, în Sala Rondă a Palatului Administrativ, președintele CJ Brăila a organizat o conferință de presă la care l-a invitat și pe prefectul Cătălin Boboc.

Chiriac a convocat această conferință de presă pentru a prezenta presei și prefectului investițiile făcute la spitalul județean și i-a cerut prefectului să spună care sunt problemele spitalului la care președintele CJ nu s-a implicat.

Întâlnirea cu presa a debutat cu un schimb de „înțepături” între cei doi posibili contracandidați la alegerile locale pentru președenția CJ Brăila. Chiriac și-a asumat calitatea de gazdă și a precizat poziția pe tema implicării sale în activitatea Spitalului Județean pe perioaa stării de urgență și a stării de alertă. Preșeintele CJ Brăila a declarat că nu-și dorește să transforme pandemia într-un subiect de campanie electorală, sugerând că Boboc asta face.

„Astăzi Spitalul Județean este plin, trebuie să găsim soluții , iar soluțiile nu pot fi găsite decât printr-o comunicare și o colaborare foarte bună, ceea ce nu s-a întâmplat, nu știu din vina cui” a spus Chiriac.

Acesta a precizat apoi că anul acesta Consiliul Județean a alocat suma de 2,5 milioane de euro pentru achiziționare de echipamente și materiale sanitare, în primul rând pentru tratarea pacienților din Spitalul Județean.

”Singura problemă a Spitalului Județean de Urgență Brăila în momentul de față este resursa umană. Vă readuc aminte, Spitalul Județean de Urgență Brăila, UPU, este în subordinea Ministerului Sănătății. Ne dorim cu toții să avem cât mai mulți medici. Speram să fie transferați cât mai mulți medici la UPU, astfel încât cozile interminabile sau blocajele în UPU să nu mai existe” a spus Chiriac.

Președintele CJ Brăila a spus că la Brăila nu au fost foarte multe cadre medicale infectate, ceea ce în opinia sa ”înseamnă că au avut echipamente medicale, că au înțeles cum să se echipeze, cum să se dezechipeze și în continuare voi fi foarte atent ca spitalul să aibă resursele financiare necesare astfel încât să nu ducă lipsă de absolut nimic. Avem soluții pentru a gestiona din punct de vedere al spitalului toată această criză. În momentul de față este o singură problemă cu pacienții care sunt testați și care trebuie să stea cele 48 de ore până la primire rezultatului; avem probleme cu identificarea unor spații. CJ în momentul de față nu are spații adecvate pentru a primi acești oameni care așteaptă rezultatul testării”.

Chiriac a recunoscut că marea problemă cu care se confruntă Spitalul Județean este lipsa unui număr suficient de personal medical care să poată face față situației.

Imediat după conferința care a avut loc în această dimineață cei doi și-au dat întâlnire la Spitalul Județean de Urgență Brăila pentru a discuta, concret, soluțiile de gestionare a crizei actuale, în condițiile unui număr crescut de cazuri de infectare cu Sars Cov 2 pe raza județului.

”Soluțiile discutate împreună cu conducerea unității spitalicești au fost în totalitate agreate de către dl. prefect. Este evident faptul ca un dialog deschis și pragmatic este cheia ieșirii din aceasta situație deloc plăcută pentru noi toți” a spus Chiriac la câteva ore după conferință.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •