Sport

Cea mai prestigioasă competiție de Jiu Jitsu Brazilian a avut loc sâmbătă la Brăila

Cea mai prestigioasă competiție de Jiu Jitsu Brazilian a avut loc sâmbătă la Brăila

De Ziua Națională a României, Brăila a fost gazda celei mai prestigioase competiții de Jiu Jitsu Brazilian organizată până acum în România, Campionatul Național Pro de BJJ. Întrecerile s-au desfășurat în Sala Polivalentă ”Danubius” din Brăila. 

Campionatul Național Pro de BJJ de la Brăila a fost organizat de Clubul Daos, în parteneriat cu Asociația Pro BJJ, cu sprijinul Primăriei Brăila și al Consiliului Județean Brăila.

Campionatul Național Pro de la Brăila, a oferit două pachete de călătorie la Grand Slam-ul de la Londra, care se va desfășura în perioada 9-10 martie 2019, competiție cu premii totale de peste 120.000$. Daniel Liță, de la Icon Galați România a câștigat premiul la categoria Open, Centuri Albastre, adulți. La categoria Open, Centuri Albe, adulți, câștigătorul pachetului de călătorie la Grand Slam-ul de la Londra a fost Marcel Bălășoiu de la Absoluto București România.

Locul 1 în cadrul categoriei Master și două locuri doi în cadrul categoriilor copii și adulți, au fost performanțele obținute de sportivii de la Daos. La individual, sportivii de la Daos din Brăila, București, Galați, Craiova și Focșani au reusit să adune 29 de medalii de aur, 30 de argint și 18 de bronz.

[quote]Am ȋnvăţat în timp că Jiu Jitsu Brazilian nu este doar un sport, ci şi o muncă psihologică. Importantă este partea de umanitate. Sportul ȋnseamnă disciplină. Fiind un sport individual, se stimulează independenţa. Noi toţi, ȋn ziua de azi, suntem dornici să ne individualizăm, şi asta oferă acest sport. Lunar antrenăm copii, dar suntem deschişi spre toţi cei care sunt doritori de noi provocări şi de multă muncă. Se lucrează pe grupe de vȃrste, ȋntre 4-6 ani, 8-10 ani, 10-14 şi peste 15 ani la seniori si master. Copiii ȋnvaţă ȋmpreună cu adulții să sprijine şi să se implice ȋn comunitate. Tehnicile de predare – ȋnvăţare sunt individualizate pentru fiecare ȋn parte. Cel mai mult contează capacitatea umană, dorinţa, ambiţia şi voinţa. Sportivii clubului Daos au prins aceste tehnici la orele predate și rezultatele au început să vină. Suntem o familie și eu la mulțumesc enorm pentru că au făcut eforturile necesare de a participa la acest concurs. Din marea familie de care am discutat fac parte și nume sonore din județul Brăila, oameni de afaceri și sportivi cu performanțe în alte sporturi care au participat și au obținut medalii. Printre aceștia se numără și Cornel Mușat, în vârstă de 45 ani, campion mondial la karate tradițional care a venit în echipa noastră acum 3 ani si deja obținând aurul la categoria 94 kg centura albastră. Alți doi oameni de afaceri cunoscuți în Brăila sunt membrii ai clubului nostru care au câștigat medalii la această competiție. Dan Radu, în vârstă de 37 ani, la categoria 94 kg centura alba avansați și Dorin Cosmin Ion , în vârstă de 34 ani, acesta din urmă fiind ultimul venit în echipa Daos, care a obținut medalia de bronz la categoria 94 kg centura albă începători[/quote], a declarat Daniel Cernat, președintele clubului Daos.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •