Politica

Cătălin Boboc a fost desemnat președinte interimar al PNL Brăila. Obiectivul său este demolarea bisericuțelor din PNL

Cătălin Boboc a fost desemnat președinte interimar al PNL Brăila. Obiectivul său este demolarea bisericuțelor din PNL

Fostul prefect al județului Brăila și apoi candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, Cătălin Boboc, a fost numit începând de astăzi, președintele interimar al organizației județene a PNL Brăila.

Decizia a fost luată în cadrul Biroului Executiv Național al partidului, după cum a anunțat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. Numirea s-a vine după ce fostul președinte, Alexandru Dănăilă, a fost forțat să-și prezinte demisia după ce la alegerile locale PNL Brăila a obținut sub 27% la votul pentru Consiliul Județean.

Cătălin Boboc a fost candidatul Alianței PNL – Brăila Nouă la președinția CJ Brăila, la alegerile locale din 27 septembrie și s-a clasat pe locul al doilea, cu doar 26.238 voturi (23,94%), având mai puțin de jumătate din voturile obținute de candidatul PSD, Francisk-Iulian Chiriac, care a obținut 55.547 de voturi din cele 109.582 voturi valabil exprimate.

Boboc a mai fost președinte al PNL Brăila până în vara anului 2016, când a pierdut lamentabil alegerile pentru primăria municipiului Brăila, în fața lui Marian Dragomir.

În 2016 a candidat la primărie din postura de senator și președinte al Comisiei juridice din Senatul României, în timp ce la alegerile de anul acesta a demisionat din funcția de prefect cu câteva zile înaintea termenului limită de depunere a candidaturii.

Boboc a declarat pentru Agerpres că își propune să îi strângă pe toți colegii de partid și să demoleze ”bisericuțele din PNL” pentru a face o singură ”catedrală liberală”. Acesta a mai declarat că și-a asumat în fața Biroului Executiv Național faptul că nu va candida la aceste alegeri parlamentare, tocmai pentru a elimina orice suspiciune că ar avea interese personale de atins prin numirea sa în funcția de președinte interimar al PNL Brăila.

Reamintim că în perioada în care deținea funcția de prefect, Boboc a negat de câte ori a fost întrebat dacă va candida la alegerile locale, pentru ca în final să fie candidatul la funcția de președinte al CJ Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •