Social

Casatorie de convenienta depistata de politistii de la imigrari

Casatorie de convenienta depistata de politistii de la imigrari

Polițiștii de imigrări din Brăila, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere unui tânăr în vârstă de 32 de ani din Republica Albania, în urma constatării căsătoriei de conveniență cu o româncă. 

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combatarea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul României unui cetăţean albanez, în vârstă de 32 de ani, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o româncă, domiciliată în Brăila.

Cei doi au declarat că s-au cunoscut în luna octombrie 2016, prin intermediul unei rețele de socializare, iar în luna aprilie a anului trecut, cetăţeanul albanez a venit în România și, după nici două săptămâni, cei doi s-au căsătorit.

Albanezul s-a prezentat, la începutul lunii ianuarie 2018, cu documentele necesare, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila şi a solicitat prelungirea dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei.

Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situației reale.

Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit, şi de această dată, la clarificarea situaţiei cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoşterea partenerului de viaţă, precum și viața în comun a celor doi.  Toate aceste aspecte, au dus la concluzia că străinul a încheiat căsătoria de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul țării noastre. Pe numele bărbatului, a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care a fost obligat să părăsească țara în termen de 30 de zile.

Conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, Inspectoratul General pentru Imigrări refuză prelungirea dreptului de ședere solicitat în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, se constată că acea căsătorie este de conveniență.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Polițiștii Biroului de imigrări îi invită pe solicitanţi să utilizeze aplicaţia on line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducere timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •