• Contact
joi, 11, septembrie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Carpaccio de ciuperci

30/07/2013
in Lifestyle
Timp de citire:2 mins read
A A
0
Carpaccio de ciuperci
0
Distribuiri
34
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

Carpaccio de ciuperci

[quote style=”1″]

ArticoleSimilare

Galbiori marinati

File Stroganoff

Legume la Drycooker

Preparatul denumit “Carpaccio” este, cum nu va asteptati probabil, o inventie contemporana, practic a fost savarsit pentru prima data in anul 1950 la Venetia.

“Autorul moral” daca putem spune asa, a fost contesa Amalia Nani Mocenigo, care si-a rugat bucatarul personal (ce bine e sa fii nobil…), pe nume Giuseppe Cipriani ( iata ca avem si numele autorului faptei…), sa prepare ceva inedit din carne cruda, dat fiind faptul ca, distinsei contese i se cam acrise de “vesnicul” steak tartar. Desi maestrul Cipriani “o cam bagase pe maneca…” fara mult efort, ca un chef care se respecta, s-a achitat remarcabil de sarcina primita, practic a taiat un “roastbeef” in felii foarte subtiri si le-a garnisit cu maioneza.

Cucoana contesa si musafirii nu mai pridideau cu laudele, asa ca, foarte curand faima preparatului s-a raspandit in toata peninsula si in mod firesc, a intrat si in meniurile restaurantelor de lux.

Si pentru ca trebuia sa se numesca cumva (ingratitudinea este prezenta si la case mari, iata…), a primit numele pictorului italian renascentist Vittore Carpaccio (acum stim si de unde vine numele, nu stiu cat de potrivit ar fi fost Cipriani, dar oricum, a fost o reteta de autor), pictor venetian get-beget, la moda in anii 1950, pe motiv ca potrivirea intre culorile din tablourile maestrului si culorile preparatului este fara precedent.

La acest moment, datorita faimei mondiale a preparatului, carpaccio se realizeaza din cele mai diverse ingrediente, asa ca acum, “carpaccio” se refera strict la metoda de realizare, prin taierea de felii foarte subtiri dintr-un ingredient solid si a-l servi cu un sos, armonizat cu gustul ingredientului principal.

[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • 200 ml ulei extravirgin de masline
  • 3 linguri de suc de limeta
  • 2 linguri sos de soia dark
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 12 ciuperci champignon
  • 1 ardei kapia murat
  • Cateva fire de rucola

[/list]

Mod de preparare:

Dupa toate cele de mai sus, povestim astazi despre un Carpaccio de ciuperci, insa pana sa povestim, sa vedem mai intai ingredientele necesare…

Pregatim pentru inceput o marinada astfel:

Amestecam uleiul cu sucul de lamaie, sosul de soia, otetul si usturoiul pisat.

Spalam si curatam ciupercile si cu ajutorul unui feliator, taiem ciupercile in felii de aproximativ 1 mm grosime.

Montam pe platou un strat de felii de ciuperci, le stropim cu marinada, apoi mai montam un alt strat si repetam “manopera” pana terminam ingredientele.

Acoperim platoul cu folie alimentara transparenta si lasam sa se marineze la frigider peste noapte.

Servim “Carpaccio de ciuperci” presarat cu bucatele fine de kapia murat, frunze de rucola si crochete de cascaval.

Succes si pofta buna!

 

Sursa: Retete Culinare

Etichete: CarpaccioCarpaccio cu ciuperciCarpaccio de ciuperciciuperciGiuseppe CiprianiVittore Carpaccio
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Înfrângere pentru Dunărea Brăila în deplasarea de la CSM București 10/09/2025
  • Ziua Pompierilor din România sărbătorită la ISU Dunărea Brăila 10/09/2025
  • Sportivii Urban Warrior Gym – pregătire intensă și participare la stagiul internațional Senshi din Bulgaria 10/09/2025
  • Altercație între un elev și un profesor în curtea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Galaţi 10/09/2025
  • Campanie județeană de prevenire a violenței domestice 10/09/2025
  • Protest al sindicaliștilor brăileni în fața Prefecturii 10/09/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version