ProBr

Cariera lui Laurentiu Petean, subiect in presa din Anglia

Cariera lui Laurentiu Petean, subiect in presa din Anglia
Cariera lui Laurentiu Petean, subiect in presa din Anglia
Cariera lui Laurentiu Petean, subiect in presa din Anglia

Într-un articol intitulat „Distrus de corupție și management prost, fotbalul din România e în criză, iar fotbaliștii pleacă”, englezii de la The Independent prezintă povestea fostului jucător al Daciei Unirea Brăila, Laurențiu Petean.

În vârstă de 29 de ani, Petean a fost în lotul Oțelului Galați care a câștigat campionatul în sezonul 2010 – 2011. Din ianuarie 2014 până în decembrie 2016 a jucat la Dacia Unirea Brăila și s-a retras din fotbal pentru a pleca la muncă în Germania. Fostul jucător al echipei brăilene a început o carieră nouă, el fiind acum agent de securitate la un hotel din Freiburg, Germania, unde s-a întâlnit cu un alt fost jucător al Brăilei, Bogdan Spătaru, care joacă la o echipă de amatori din Liga a 10-a germană, SV Jechtingen. 

[quote]Am avut ocazia să câștig campionatul cu echipa din orașul meu. Fiecare jucător vrea să câștige campionatul și este incredibil s-o faci cu echipa favorită. A fost o surpriză pentru toată lumea. Nimeni nu se aștepta la asta. Stăteam acasa, cu mama, și vorbeam despre cariera mea de fotbalist. După două ore, am luat decizia de a mă opri și de a trece peste. Nu am niciun ban. Am jucat 23 de ani doar pentru plăcere. Nu pot juca fotbal 100 de ani. Mama are cancer și am decis să renunț la fotbal și să caut o slujbă care îmi asigură un salariu regulat. Când am luat decizia, cu un ochi plângeam și cu altul râdeam. Mama știe cât de mult iubesc fotbalul, dar a realizat că sunt adult și că trebuie să fac ceva cu viața mea ca să am un viitor. Asta nu se poate întâmpla dacă joc fotbal în România. Acum sunt în Freiburg, lucrez la un hotel. Este începutul unei noi vieți. Am 29 de ani și asta nu este ceea ce aș fi vrut să fac în viață. Iubesc fotbalul mai mult decât viața, dar..[/quote], a spus Laurențiu Petean pentru cotidianul englez The Independent.

Ultimul meci al lui Petean în tricoul Daciei Unirea Brăila a fost în optimile de finală ale Cupei României, cu CSU Craiova.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •