Evenimente

Campionul balcanic la inot Octavian Ciocan, condus pe ultimul drum de sute de colegi

Campionul balcanic la inot Octavian Ciocan, condus pe ultimul drum de sute de colegi

 

Mihai Octavian Ciocan a fost condus pe ultimul drum de sute de colegi
Mihai Octavian Ciocan a fost condus pe ultimul drum de sute de colegi

Campionul balcanic la inot Mihai Octavian Ciocan, care a murit duminica seara in urma unui infarct miocardic, a fost condus astazi pe ultimul drum, alaturi de rudele indoliate, de sute de colegi, prieteni, profesori, cunoscuti si necunoscuti, care au auzit despre povestea tragica a tanarului campion si au tinut sa ii aduca un ultim omagiu.

Cortegiul a pornit din fata blocului sportivului, situat pe Soseaua Buzaului, unde a fost nevoie de interventia Politiei  pentru dirijarea circulatiei, avand in vedere multimea care se afla pe carosabil si zecile de masini care insoteau coloana, si s-a oprit la Cimitirul Municipal „Radu Negru”, unde a fost inmormantat tanarul.

Mihai Octavian Ciocan a fost condus pe ultimul drum de sute de colegi
Mihai Octavian Ciocan a fost condus pe ultimul drum de sute de colegi

Sportivul de performanta din Braila, in varsta de 18 ani, campion balcanic la inot, a murit la o petrecere, in urma unui infarct miocardic, dupa cum au stabilit, in urma necropsiei, medicii de la Serviciul de Medicina Legala Braila.

Potrivit medicului sef al SML Braila, Gina Ilie „moartea tanarului s-a datorat unei suferinte cardiace, respectiv o cardiopatie hipertrofica, dezvoltata probabil pe fondul unui efort, unui stres suplimentar, conditii in care a dezvoltat un infarct miocardic”.

Mihai Octavian Ciocan era in clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Braila, legitimat, de asemenea, la Clubul sportiv „Farul Constanta”, din partea caruia a participat anul trecut la Balcaniada de juniori din Serbia.

Mihai Octavian Ciocan a castigat peste 20 de medalii de aur in competitiile interne: 4 la Campionatele Nationale de Poliatlon din 2006, 5 la Campionatele Nationale Scolare din mai 2006 de la Arad, 4 la Campionatele Nationale pentru copii de 11-13 ani de la Braila in iulie 2006, doua medalii de aur la Campionatele Nationale de juniori II in 2006, doua la Campionatele Nationale pentru copii de 11-13 ani de la Braila in iulie 2007, una la Campionatele Nationale de juniori II in noiembrie 2007, una la Campionatele Nationale de juniori II in 2008, trei la Campionatele Nationale de juniori II in 2009, 3 la Campionatele Nationale de juniori II in 2010, 4 la Campionatele Nationale de juniori I in 2011. de asemenea a castigat 3 locuri I la concursul international de la Viena – iunie 2006, 6 locuri I la Cupa TYR – Baia Mare, mai 2010, argint la 100 m fluture si bronz la 50 si 200 m fluture, la Balcaniada de juniori din 2011, aur la Balcaniada de juniori din 2012 la probele de 50, 100, 200 si 400 m liber, argint la 100 m fluture si bronz la 50 m fluture.

Mihai Octavian Ciocan - condus pe ultimul drum de sute de colegi
Mihai Octavian Ciocan – condus pe ultimul drum de sute de colegi

In iulie 2012 a indeplinit baremul de participare la CE de juniori doar la proba de 200 m liber, la care insa nu a reusit sa urce pe podium, iar aici s-a rupt ceva in viata lui sportiva, renuntand sa mai concureze de atunci la vreo competitie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.