Sport

Campioana Anamaria Ionita s-a intalnit cu elevii de la Scoala Al. I. Cuza in cadrul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate”

Campioana Anamaria Ionita s-a intalnit cu elevii de la Scoala Al. I. Cuza in cadrul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate”

Vineri, de la ora 13.00, în sala de sport a Școlii gimnaziale Alexandru Ioan Cuza din Brăila, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila a organizat a doua întâlnire din cadrul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate”, inițiat la nivel național.

Invitată la acest eveniment a fost atleta Anamaria Ioniță, multiplă campioană și medaliată la competiții naționale, balcanice și internaționale. Anamaria Ioniță are în palmares locul III la Campionatul Mondial de la Portland, SUA (2016, cu ștafeta de 4×400) și a participat la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia, 2016).

La eveniment au fost prezenți directorul DJST Brăila, Nicușor Hagiu, inspectorul școlar pentru educație fizică și sport Marian Babeș, directorul școlii Magdalena Cotlerenco, Mircea Cărbunaru, Corina Andronache și Păunița Iuga, din partea DJST Brăila.

În prima parte a întâlnirii, Mircea Cărbunaru, din partea DJST a prezentat aspecte din cariera acestei sportive, punând accent pe voinţa sa extraordinară care i-a dat puterea să lupte şi să revină în elita atletismului românescdupă o perioadă de declin. Copii prezenţi au înţeles că un mare sportiv este definit nu numai de succesele sale ci, uneori, de capacitatea acestuia de a depăşi obstacolele şi perioadele dificile. Această captivantă poveste a fost susţinută de proiecţia unor imagini inedite din cariera atletei, mai puțin cunoscute publicului larg.

Anamaria Ioniţă, vizibil emoționată de întâlnirea cu copiii de la Școala Al. I. Cuza, le-a dezvăluit acestora că performanţele sale nu se datorează vreunui talent natural ieşit din comun ci, mai degrabă, unui volum uriaş de muncă şi de renunțare la multe activități ale vieţii private în favoarea vieţii sportive. Rezultatele muncii sale au fost încununate de participarea la ultimele Jocuri Olimpice organizate la Rio (Brazilia), în anul 2016, visul oricărui sportiv.

Anamaria Ioniţă n-a renunțat încă la cariera sportivă, chiar dacă a îmbrăţişat cariera de antrenor de atletism la CSM Brăila, dar și cea de preparator fizic la echipa de baschet Cuza Sport Brăila. Ea i-a invitat pe copii să vină la club să vadă sau să încerce viaţa de atlet de performanţă, recunoscând printre copiii prezenți pe unii care fac baschet la Cuza Sport.

La sfârşitul întâlnirii, o parte din cei prezenţi au dorit să facă fotografii şi să obţină autografe de la atleta brăileană.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •