Administratie

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017
Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017
Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a organizat, în perioada 12 -18 februarie 2017, un stagiu de instruire privind Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017 la care au participat funcționari publici cu atribuții în primirea și verificarea cererilor de plată.

Programul de formare profesională a fost organizat prin împărțirea centrelor județene în 3 serii a câte 2 zile fiecare serie, fiind transmis în sistem de videoconferință, și a prilejuit, totodată, discutarea principalelor direcții de acțiune, a strategiei instituționale și a obiectivelor majore ale APIA pentru anul 2017, așa cum au fost stabilite prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 18 din 03.02.2017, dar și a dificultăților întâmpinate în desfășurarea activității la nivel central și local.

De asemenea, stagiul de instruire a beneficiat de prezența ministrului al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, care a prezidat ședința de închidere din data de 18 februarie 2017. Pe această cale, Daea a ținut să sublinieze importanța instruirii din perspectiva înțelegerii și aplicării unitare, la nivel național, a cadrului normativ referitor la campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017, precum și importanța armonizării acestuia cu specificitățile agriculturii și nevoile fermierilor.

Totodată ministrul agrigulturii a pus accent pe necesitatea întăririi legăturii între Centrele județene ale APIA și fermieri în ceea ce privește informarea cu celeritate a acestora, respectiv transmiterea invitațiilor și realizarea unei programării clare și eficiente a fermierilor, în vederea accelerării procesului de depunere/primire a cererilor în intervalul în care nu se aplică penalități, respectiv 1 martie – 15 mai 2017.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a salutat eforturile depuse de întreg personalul APIA, în realizarea, în mod corect și la timp, a plăților către fermieri, precum și în finalizarea cu succes a campaniei de controale pe teren derulate recent de APIA și a asigurat conducerea APIA de tot sprijinul său şi al conducerii ministerului în realizarea obiectivelor asumate.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •