invatamant

Camerele video in scoli nu vor combate violenta

Camerele video in scoli nu vor combate violenta
Camerele video in scoli nu vor combate violenta
Camerele video in scoli nu vor combate violenta

Aceasta este opinia primarului care in ultima conferinta de presa a vorbit despre violenta in scoli si despre combaterea acesteia. Edilul sustine ca din ce, in ce mai multi parinti vin la scoala si le spun profesorilor ca nu isi mai pot educa copii.

Violenta in scoli dar si in randul tinerilor a devenit un flagel pe care nici parintii si nici profesorii nu stiu cum sa il combata. Multe voci sustin montarea camerelor de supraveghere video in scoli, pentru a-i face pe elevi sa se simta supravegheati, insa sunt si pareri contra. Aurel Simionescu sustine ca cea mai buna solutie se gaseste tot la familie, camerele video fiind doar o masura preventiva. „Sunt destule scoli care au astfel de camere de supraveghere. Dar, ei nu pot pune camere in clase, pentru ca nu au voie dar au doua sau trei montate pe hol. Eu consider ca ar trebui sa fie un sistem centralizat in care cineva trebuie sa monitorizeze ce se intampla acolo. Pentru ca daca nu intervii, camera aceea va fi folosita doar ca dovada la ce s-a intamplat”, a declarat primarul Aurel Simionescu.
Autoritatile locale spun ca in eventualitatea in care directorii unitatilor de invatamant vor solicita ajutorul primariei il vor primi. Chiar si asa, edilul sustine ca inainte de toate, educatia trebuie facuta in primul rand acasa si mai apoi in scoli. Acesta spune si ca psihologul scolii ar trebui sa se implice mai mult si sa tempereze cumva iesirile violente ale elevilor.
“La solicitarea scolilor o sa-i ajutam, dar trebuie intretinerea sistemului in continuare. Pentru ca daca doar punem acele camere si nu se monitorizeaza, atunci rezultatul este doar unul descurajator psihic. Iar eu am mai spus, trebuie sa se lucreze mai mult pe educatie permanenta pentru ca nu putem sa punem camere video in WC-uri, si se pare ca acolo se intampla diverse lucruri. Noi trebuie sa facem in asa fel incat partea asta de educatie, de intelegere in societate, sa fie una permanenta. Daca nu facem educatie mutam, practic, actul de violenta la 100 metri de scoala”, a mai spus in incheire edilul.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.