Sport

Bursa transferurilor in handbalul feminin. Pleaca Pera, vine Berbece

Bursa transferurilor in handbalul feminin. Pleaca Pera, vine Berbece

La finele campionatului 2017-2018, HC Dunărea Brăila s-a despărțit după numai un sezon de antrenorul Florentin Pera. Acesta va fi noul antrenor al HCM Rm. Vâlcea, unde va avea la dispoziție jucătoare precum Andreea Adespii Molnar, Cristina Florică şi Raluca Băcăoanu, Petra Blazek, Iryna Glibko, Alicia Fraga, Marta Herrero Lopez, Ines Khouildi şi Natalia Vasileuskaya, toate jucătoare de naţională. Din vară la noua echipă pe care o va pregăti Florentin Pera vor sosi portarul Yuliya Dumanska, centrul Andrea Pricopi (ambele de la SCM Craiova), extrema stângă Ana Maria Popa (CSM Roman) şi pivotul Marija Petrovic (Vardar Skopje). În locul său la HC Dunărea Brăila va sosi antrenorul Dumitru Berbece, care în sezonul recent încheiat a fost secundul lui Bogdan Burcea la SCM Craiova.

Dumitru Berbece, născut pe 2 ianuarie 1961 a fost un handbalist care a făcut parte din lotul echipei naționale de handbal a României, medaliată cu bronz olimpic la Los Angeles 1984. În 1992, la JO de la Barcelona, echipa României, din care a făcut parte și Berbece, s-a clasat pe locul 8.

După 15 ani în care Berbece a lucrat ca antrenor în Germania, la echipe de primă sau a doua ligă, a revenit în țară și a a condus o perioadă scurtă CSM Sibiu şi a avut o încercare de a prelua banca tehnică a formaţiei Cetate Deva. În martie 2006 a preluat banca tehnică a echipei masculine CSM Oradea.

În iarna anului 2017 a fost numit antrenor interimar la Corona Brașov, dar nu a rezistat decât o lună și jumătate. Din sezonul 2017-2018 a revenit la SCM Craiova, ca antrenor secund al lui Bogdan Burcea, cu care a câștigat titlul de vicecampioană a României, cât și Cupa EHF. Dumitru Berbece a fost și secund la Corona Brașov, atât în sezoanele trecute cu Bogdan Burcea, cât şi în anul competişional 2016-2017, cu Mariana Tîrcă. În trecut, fosta extremă dreaptă a naţionalei a antrenat mai multe echipe feminine şi masculine, fiind antrenor principal inclusiv la echipa masculină a celor de la Steaua Bucureşti, cu care a câștigat titlul și Cupa României.

Vin cu sufletul la Brăila și îmi doresc foarte mult să facem performanță. Știm cu toții că este greu, știm ce este handbalul românesc la ora actuală și ce înseamnă Liga Națională, sunt multe echipe care se luptă pentru Cupele Europene și pentru medalii. Îmi doresc ca alături de conducere, cât mai ales de jucătoare, să facem un grup unit și să luptăm împreună pentru a readuce Brăila acolo sus„, a declarat Dumitru Berbece, noul antrenor principal de la HC Dunărea Brăila.

Așa cum s-a anunțat oficial la începutul meciului cu SCM Craiova din ultima etapă a sezonului 2017-2018, HC Dunărea Brăila se va despărți și de 4 jucătoare. Marija Shteriova, Adriana Medvedova și Oana Cîrstea vor pleca la nou promovata în Liga Națională, Minaur Baia Mare. Dzyiana Ilyina va pleca și ea de la Brăila la HCM Buzău, tot o echipă nou promovată în Liga Națională.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •