Actualitate

Bunea Stancu contesta arestul la domiciliu

Bunea Stancu contesta arestul la domiciliu
Bunea Stancu contesta arestul la domiciliu
Bunea Stancu contesta arestul la domiciliu

Biroul de Control Judiciar din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii va verifica zilnic dacă Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, şi Florin Mija, vicepreşedintele CJ, respectă măsura arestării la domiciliu instituită de Tribunalul Galaţi. Cei doi nu au voie să părăsească locuinţele personale din Brăila situate pe strada Rahovei, respectiv apartamentul din strada Carantina, până pe 6 septembrie 2014.

Stancu şi Mija pot ieşi din casă doar dacă sunt chemaţi să se prezinte în faţa organelor de cercetare penală sau a judecătorilor. Celălalt inculpat din dosar, Nicolae Ghiocel Moisiu, şeful Departamentului de Achiziţii Publice din cadrul CJ Brăila, este cercetat sub control judiciar, până la data de 6 septembrie. Acesta poate părăsi domiciliul, însă nu poate ieşi de pe raza judeţului Brăila decât dacă primeşte încuviinţare de la anchetatori. Obligaţiile vizează interzicerea de a lua legătura cu alţi inculpaţi din dosar, martori sau suspecţi.

La această situație s-a ajuns datorită exercitării defectuoase a atribuțiilor de serviciu de către membrii comisiei de evaluare a ofertelor, prin alegerea unor oferte financiare neprofitabile, dar și gestionării ineficiente a bugetului local de către președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care avea și calitatea de ordonator principal de credite. Urmare a îndeplinirii în mod defectuos a atribuțiilor de serviciu de către funcționarii menționați s-a cauzat un prejudiciu în valoare totală de 2.924.817,60 lei și vătămarea intereselor legitime ale agenților economici care au participat la procedurile de achiziții publice și au fost descalificați în mod discriminatoriu.
Atât procurorii DNA, dar și Bunea Stancu și Ghiocel Moisiu au depus contestații la Curtea de Apel Galați împotriva măsurii arestării la domiciliu, respectiv a cercetării sub control judiciar, în cazul ultimului. Mija este singurul care până acum nu a contestat măsura inițială a Tribunalului Galați. Potrivit noului Cod de Procedură Penală, instanța se pronunță în maxim cinci zile de la data depunerii contestației.

În situația aceasta la conducerea Consiliului Judeţean Brăila ar putea trece celălalt vicepreşedinte, liberalul Ovidiu Nechita. Decizia de suspendare din funcţie a lui Stancu trebuie luată de Prefectura Brăila. Deocamdată, această instituţie nu a anunţat nicio intenţie clară în privinţa situaţiei de la CJ.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •