Sport

Buceschi vrea performanta pe toate fronturile cu HC Dunarea Braila

Buceschi vrea performanta pe toate fronturile cu HC Dunarea Braila
Buceschi vrea performanta pe toate fronturile cu HC Dunarea Braila
Buceschi vrea performanta pe toate fronturile cu HC Dunarea Braila

După ultimul meci amical, disputat pe teren propriu în compania vecinelor de la Danubius Galați, HC Dunărea Brăila se va deplasa la Bistrița pentru meciul din prima etapă a Ligii Naționale de handbal feminin. Adversara din prima etapă va fi nou promovata CSM Bistrița.

Pentru meciul de la Bistrița, Federația Română de Handbal a delegat doi arbitrii din Vrancea, pe M. Draghici și V. Drăguț, iar observator din partea FRH a fost delegat I. Chira din Baia Mare.

Pentru noul sezon handbalistic, în care HC Dunărea va fi angrenată în trei competiții, Liga Națională, Cupa EHF și Cupa României, antrenorul Costică Buceschi are ambiții mari pentru a realiza performanțe notabile pentru handbalul brăilean.

”E un sezon nou, o echipă nouă și sperăm la mai multe decât anul trecut. Mi-aș dori o clasare pe podium și să intrăm în finala Cupei României.  Mi-aș dori un parcurs cât mai lung în Cupa EHF, pentru că dacă avem și puțin noroc poate vom prinde grupele, ceea ce înseamnă că ar fi o premieră pentru handbalul românesc, ținând cont că anul acesta este primul în care se fac grupe și în Cupa EHF. Avem o echipă foarte tânără. Cea mai tânără echipă din Liga Națională, cu o medie de vârstă de 23 de ani. Față de lotul de anul trecut, cu actualul lot am câștigat foarte mult în gabarit. Avem jucătoare înalte, puternice, avem o linie de 9 metri cu jucătoare care pot da multe goluri de afară. Această echipă are un potențial extraordinar”, a declarat Costică Buceschi.

Prin revenirea la echipă și a Anetei Udriștioiu, HC Dunărea Brăila are un lot cu jucătoare cu experiență internațională, îmbinată cu tinerețea și dorința de performanță a tinerelor jucătoare promovate de la LPS Brăila. Buceschi spune că față de anul trecut echipa pe care o pregătește a pierdut la capitolul experiență, prin plecarea Alinei Horjea și Adei Moldovan la Măgura Cisnădie, cele două fiind lipsuri în zona centrală a atacului Dunării Brăila.

După meciul de la Bistrița, programat sâmbătă, de la ora 11.00, săptămâna viitoare vor urma trei meciuri în Polivalenta brăileană. Miercuri, 14 septembrie, HC Dunărea va întâlni în etapa a II-a din Liga Națională pe CSM Unirea Slobozia, iar sâmbătă și duminică, de la orele 18.00, handbalistele pregătite de Costică Buceschi vor juca cele două meciuri din turul I al Cupei EHF, înfruntând echipe luxemburgheză HB Dudelange, ambele meciuri din cupele europene fiind arbitrate de austriecii Florian Hofer și Andreas Schmidhuber.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •