Braila

Braileni, sustineti ”Braila 2021- capitala a culturii europene”, astazi incepand cu ora 18.30 pe Vadul Rizeriei

Braileni, sustineti ”Braila 2021- capitala a culturii europene”, astazi incepand cu ora 18.30 pe Vadul Rizeriei
Braileni, sustineti ”Braila 2021- capitala a culturii europene”, astazi incepand cu ora 18.30 pe strada Vadul Rizeriei
Braileni, sustineti ”Braila 2021- capitala a culturii europene”, astazi incepand cu ora 18.30 pe Vadul Rizeriei

Brăilenii sunt așteptați astăzi, în număr cât mai mare, la Rizerie, str. Vadul Rizeriei (prelungirea străzii Unirii), la filmările ce au loc în vederea realizării clipului de prezentare a candidaturii ”Brăila, capitală culturală europeană 2021”. Evenimentul are loc începând cu ora 18.30, intrarea fiind permisă până la ora 19.00.

Constantin Teodorescu, unul dintre inițiatorii acestui proiect, face apel la voluntari din Brăila pentru realizarea unui film de prezentare, după ce până în present s-a lucrat la dosarul de candidatură care se află în faza lui finală, pe 10 octombrie el trebuie depus la Ministerul Culturii.

[quote]Acum se vor realiza filmările la clipul de prezentare al candidaturii. Filmul va fi realizat de casa „Castel Film”, condusă de brăileanul Vlad Păunescu, care ne ajută cu toate echipamentele lui. În scenariul filmului sunt câteva scene unde avem nevoie să putem arăta Europei că suntem capabili să ne transformăm două spaţii părăsite şi insalubre în săli neconvenţionale de concerte şi că suntem susţinuţi în acest demers de cetăţeni, în special de viitorii cetăţeni ai Brăilei. Ca urmare, avem nevoie neapărat de câteva sute de voluntari cu care să putem filma patru scene: transformarea celor două spaţii din spaţiu viran şi depozit părăsit în două săli de concerte, una în aer liber, alta în interior. Nu trebuie să vă speriaţi, nu vom căra moloz, nu vom muta butoaie grele şi ţevi părăsite. Vom fi prezenţi acolo pentru a ajuta cu câte puţin curăţarea acelor locuri. Vor exista oameni specializaţi şi utilaje pentru lucrurile grele, noi vom înlătura nişte buruieni, vom strânge nişte pet-uri aruncate, vom mătura, vom pune scaune şi bănci la unul din spaţii.Operaţiunile vor fi filmate din mai multe puncte (inclusiv cu dronă de la înălţime) atât în tehnologie „time-lapse” pentru a putea arăta în 2- 3 minute munca de o zi întreagă dar şi cu camere portabile, pentru a realiza un „making of”![/quote], a spus Constantin Teodorescu.

Astăzi, susținătorii proiectului  apelează la mobilizarea brăilenilor pentru a strange aproape 2000 de oameni de toate categoriile de vârstă la filmările pentru clipul de prezentare al Brăilei la candidatura la „Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Filmările vor fi făcute în sala ce poate deveni CEL MAI MARE TEATRU ÎN AER LIBER, DE 3000 LOCURI! Merită să vedeţi deseară, începând de la ora 18.30, cum se poate transforma în nici 48 de ore un spaţiu viran într-o adevărată sală de concerte!

Trebuie să putem filma această transformare cu 2000 de oameni în sală, trebuie să putem arăta celor din comisie că NE DORIM ACEST TITLU!”, a spus Teodorescu în apelul către brăileni, pe care-i asigură că vor rămâne uimiți de ce vor vedea.

 

Filmările încep la ora 19.00 şi se termina la ora 21.00

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •