educatie

Braila, printre primele la inscrieri

Braila, printre primele la inscrieri
Braila, printre primele la inscrieri
Braila, printre primele la inscrieri

Toate unitatile scolare dar si Inspectoratul Scolar Judetean Braila a publicat luni, 29 aprilie 2013, dupa ora 14.00, rezultatele inscrierilor in clasa pregatitoare din cadrul primei etape. Astfel din datele puse la dispozitie de inspectorul scolar general, profesor Iulian Danielescu, la nivelul judetului Braila au fost inscrisi un numar de 2.621 de copii, astfel ca Braila se incadreaza printre judetele fruntase cu 100%, inscrieri.

Copiii care nu au prins un loc in prima etapa, care a avut loc in perioada 2-22 aprilie, mai pot fi inscrisi in cea de-a doua etapa, care se va desfasura intre 8-17 mai, urmand ca listele finale sa se afiseze pe 24 mai. Cazurile copiilor care nu au prins un loc la pregatitoare nici dupa a doua etapa vor fi solutionate direct de catre inspectoratele scolare.
“La Braila au fost solutionate 2.621 de cereri de inscriere la clasa pregatitoare, solutionate 100%, deci noi nu mai intram in etapa a doua. Daca vor mai exista noi inscrieri, cu ce-a mai mare placere asteptam copii la scoala. Avem 138,65 clase pregatitoare din care 129 clase intregi si 9,65 de fractiuni. Aceste 9,65 de fractiuni sunt in 24 de clase de invatamant simultan in judet, deci in afara municipiului. In Insula Mare a Brailei sunt fractiuni de clase la Marasu si la Frecatei, numai in regim simultan. Numarul de locuri ramase libere vor fi publicate pe site-ul scolilor si al ISJ Braila. La capitolul dotare cu materiale didactice si mobilier, avem fata de anul trecut mai multi copii inscrisi. Asta inseamna ca pentru fiecare copil inscris sa solicite scoala fonduri. Dupa etapa a doua se vor face comenzile de suplimentare catre Ministerul Educatiei, pentru achizitionarea acestora. Toate unitatile scolare va face achizitia daca au mai multe clase pentru ca trebuie sa faca contract cu aceeasi firma ca sa nu difere bancutele de anul trecut”, a declarat inspectorul scolar general, profesor Iulian Danielescu, din cadrul ISJ Braila.

La nivelul municipiului din cele 38 de scoli, au fost infiintate 65 de clase pregatitoare, din care cu cele mai multe clase sunt Scoala “Fanus Neagu” si Scoala “Al.I.Cuza”, care au cate patru clase pregatitoare. De asemeni pana pe 15 septembrie, toate cadrele didactice care vor preda la aceste clase, vor urma un curs de pregatire.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.