Sport

Braila joaca finala campionatului national de handbal junioare IV

Braila joaca finala campionatului national de handbal junioare IV
Handbalistele junioare IV de la LPS Braila debuteaza astazi la turneul final
Braila joaca finala campionatului national de handbal junioare IV

Echipa de handbal junioare IV de la LPS Brăila a continuat parcursul excelent la turneul final al Campionatului Național de handbal ce se desfășoară la Brașov și a reușit să ajungă în finala competiției, câștigând toate cele 6 meciuri disputate.

Sâmbătă, 11 iunie, în ultimul meci din grupa principală A a fazei semifinale, LPS Brăila a întâlnit pe United Galați. Meciul conta pentru stabilirea câștigătoarei grupei, dar era și un meci al orgoliilor, știută fiind rivalitatea dintre cele două echipe, mai ales că la faza zonală de la Brăila gălățencele au reușit să le învingă în finală pe fetele pregătite de Viorel Alexandru. Meciul a fost unul extrem de echilibrat, cu dese răsturnări de scor, ambele echipe aflându-se pe rând la conducere pe tabela de marcaj.

Pe final de meci, LPS Brăila a reușit să se mobilizeze mai bine și de la 17-18 a reușit să treacă în avantaj de două goluri, 20-18. United a mai înscris o dată și a avut șansa egalării, dar Alexandra Perianu a apărat aruncarea de la 7 metri a gălățencelor și a dus Brăila pe primul loc în grupa A.

Rezultatul final al meciului LPS Brăila – United Galați a fost 20-19 (9-10). Pentru LPS Brăila au marcat: Claudia Stroe -3 goluri, Laura Surdu -7 goluri, Sara Hodiș -4 goluri, Adelina Iordache -2 goluri, Andreea Boboc -2 goluri și Mădălina Toma – 2 goluri.

Sâmbătă după amiază, de la ora 17.30, LPS Brăila a trecut dramatic de Corona Brașov în semifinalele competiției, după un meci în care a fost nevoie de aruncări de departajare de la 7 metri. După timpul regulamentar de joc scorul a fost egal 15-15, după ce la pauză brașovencele au condus cu 8-5. Meciul a fost unul dramatic, cu ambele echipe la conducere pe tabela de marcaj, brăilencele reușind și ele în repriza a doua să conducă cu 3 goluri, după ce au marcat de 6 ori consecutiv.

În timpul regulamentar de joc pentru LPS Brăila au marcat: Laura Surdu -6 goluri, Claudia Stroe -3, Sara Hodiș -4, și Adelina Iordache -2. La aruncările de departajare pentru echipa brăileană au marcat: Mădălina Toma, Andreea Surdu și Sara Hodiș și au ratat Laura Surdu și Claudia Stroe. Alexandra Perianu a avut din nou o evoluție excelentă și a reușit să pareze două aruncări de la 7 metri ale brașovencelor, iar la ultima jucătoarea de la Corona a aruncat pe lângă poartă.

Duminică, de la ora 12.00, LPS Brăila va întâlni în finala Campionatului Național de handbal junioare IV pe United galați, care a învins în cealaltă semifinală pe ASC Pegasus Tg. Mureș cu 19-18 (10-10).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •