Actualitate Stiri

Braila intra sub cod galben de ninsori si vant puternic, incepand din noaptea asta

Braila intra sub cod galben de ninsori si vant puternic, incepand din noaptea asta

ATENŢIE! Judeţul Brăila va fi sub COD GALBEN de ninsori şi intensificări ale vântului începând din această noapte până mâine seara!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi alerte de cod portocaliu, respectiv cod galben de ninsori abundente şi viscol, care vizează 28 de judeţe.

Astfel, potrivit unui avertisment ANM, până mâine, 18 ianuarie, ora 22.00, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi nordul Olteniei vor fi sub cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului.

În intervalul menționat în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în  prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.
În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.
Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp.
Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei. 

În același interval de timp a fost emis o avertizare de cod portocaliu pentru zona Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, unde viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În intervalul 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17, a fost emis un cod portocaliu de vânt tare, ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău.  În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/h și temporar va ninge viscolit.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •