Administratie

Braila face parte din proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare

Braila face parte din proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare
Braila face parte din proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare
Braila face parte din proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare

Braila se afla printre cele patru judete ale tarii prinse in proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare, organizat de Consiliile de Tineret Qvorum, in parteneriat cu Institutul European pentru Democratie Participativa Qvorum.

Potrivit organizatorilor, proiectul GO TO VOTE! pentru alegerile parlamentare isi propune sa incurajeze participarea la vot a cetatenilor la alegerile pentru deputati si senatori in data de 9 decembrie 2012, precum si constientizarea importantei votului fiecarei persoane.

Demersul se adreseaza in principal tinerilor care au implinit 18 ani si care voteaza pentru prima data, dar si celorlalti cetateni ai României cu drept de vot.

Beneficiarilor proiectului li se vor prezenta informatii despre Parlamentul României si despre rolul acestuia in procesul decizional de la nivel central, despre atributiile deputatilor si senatorilor si importanta participarii cetatenilor la alegeri prin exercitarea votului.

Prima editie a proiectului GO TO VOTE! a avut loc in perioada premergatoare alegerilor locale din acest an si a constat in prezentari in licee despre dreptul si importanta votului, atributiile unui primar si a consilierilor locali/judeteni. Aflat la cea de-a doua editie, proiectul desfasoara in patru judete din tara Braila, Dolj, Sibiu si Prahova.

Cursul de la Braila se va desfasura in perioada 24-25 noiembrie si va fi tinut de Iulian Mihalache ( iulian_mihalache@yahoo.com ), elev al Liceului „Panait Cerna” si voluntar al Institutului European pentru Democratie Participativa Qvorum.

„Noi vrem sa aratam prin acest proiect ca tinerilor de pasa de viitor si de ceea ce se intâmpla in Parlament, chiar daca au sau nu drept de vot la aceasta data”, a explicat Iulian Mihalache.

„GO TO VOTE! reprezinta un follow-up al proiectului Informatia inseamna putere! Fii Puternic! desfasurat de Institutul Qvorum din anul 2010. In cadrul proiectului Informatia inseamna putere! Fii Puternic!, tinerilor le-au fost oferite informatii despre administratia publica locala si centrala, despre cum se legifereaza in România si care este relatia dintre Parlament, Guvern si Presedentie”, se arata intr-un comunicat remis de organizatori.

Tinerii activi in proiectul Informatia inseamna putere! Fii Puternic! s-au organizat in Consiliile de Tineret Qvorum care au rolul de a monitoriza activitatea consiliilor locale si judetene. Elevii implicati in activitatile proiectului au avut oportunitatea de a participa la scoli de vara pe teme europene, leardeship, managementul proiectelor, precum si la sesiuni vizite de studiu in Parlamentul Romaniei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.