educatie

Braila a urcat peste media pe tara la promovabilitatea la Bacalaureatul de toamna

Braila a urcat peste media pe tara la promovabilitatea la Bacalaureatul de toamna
Braila a urcat peste media pe tara la promovabilitatea la Bacalaureatul de toamna
Braila a urcat peste media pe tara la promovabilitatea la Bacalaureatul de toamna

Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului au fost afișate astăzi, iar rata de promovare la nivel național a examenului național de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor, indică o rată de promovare de 28,3%, față de 26% înregistrată înaintea soluționării contestațiilor. La nivelul județului Brăila promovabilitatea a crescut la 28,6%, în creștere cu aproape 3 puncte procentuale față de cea înregistrată înaintea soluționării contestațiilor, când promovabilitatea a fost de doar 25,72%. 

La sesiunea august – septembrie, în județul Brăila s-au înscris 549 de candidaţi din promoția 2017 şi din seriile anterioare. La probe s-au prezentat 416 absolvenţi, 133 fiind absenţi. Dintre cei prezenți doar 119 candidaţi au reuşit să treacă examenul după soluționarea contestațiilor. Inițial au fost declarați promovați doar 107 absolvenți, iar după contestații au mai promovat încă 12.

Cele mai mari medii obținute de absolvenții din Brăila la această sesiune de Bacalaureat au fost de 8.76 obținută de Ștefania Ghimpe de la Colegiul economic Ion Ghica și Florentina Acatrinei, de la Liceul de Arte H. Darclee, cu media 8.66. Alți 16 candidați au obținut medii între 7.00 și 7.99, iar ceilalți 101 promovați au avut medii între 6.00 – 6.99.

Dintre cei 12 absolvenți care au promovat după contestații, cei mai mulți sunt de la Liceul cu Program Sportiv Brăila, de unde au promovat încă 4 absolvenți, iar de la Colegiul tehnic C. D. Nenițescu și Liceul Mihail Sebastian au mai promovat câte doi absolvenți. Câte un candidat promovat în urma soluționării contestațiilor sunt de la: Colegiul Ion Ghica, Liceul tehnologic Gh. K. Constantinescu, Colegiul E. Nicolau și Liceul ”Matei Basarab” din Măxineni.

Promovabilitate maximă s-a înregistrat la colegiile “Ana Aslan” şi “Gh. M. Murgoci”, cu menţiunea că la cel din urmă a fost un singur candidat înscris. La Colegiul Ion Ghica rata de promovabilitate a fost de 20%. Liceul “Nicolae Iorga” are o rată de promovabilitate de 66,57%, iar Colegiul “Nicolae Bălcescu” o promovabilitate de 50%.

După soluționarea contestațiilor, s-au înregistrat procente de promovare de peste 34% în județele Covasna (36,95), Iași (34,83) și Vaslui (34,19). În județele Ilfov și Giurgiu rata de reușită a fost sub 20%. În Capitală, rata finală de promovare este de 25,99%.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au fost publicate pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •