ProBr

Braila a pierdut la cinci goluri meciul cu HCM Baia Mare

Braila a pierdut la cinci goluri meciul cu HCM Baia Mare
Braila a pierdut la cinci goluri meciul cu HCM Baia Mare
Braila a pierdut la cinci goluri meciul cu HCM Baia Mare

HC Dunărea Brăila și HCM Baia Mare au oferit un joc frumos în meciul lor din etapa V-a, disputat sâmbătă de la ora 15.00 în Sala Polivalentă Danubius din Brăila. Problema câștigătoarei nu s-a pus practic nici un moment, oaspetele conducând meciul de la un capăt la altul, doar în două rânduri cele două echipe au fost la egalitate, 2-2 și 3-3, ultima dată în minutul 6. Rezultatul final a fost 25-30 (12-16), un meci în care brăileanca Gabriela Perianu a marcat 6 goluri pentru Baia Mare.

Baia Mare a deschis scorul prin Abbingh de la 7 m, iar după o pasă greșită în atac a brăilencelor Ada Nechita a majorat scorul finalizând contraatacul. Brăila a egalat la 2 în minutul 4 prin Ada Moldovan, iar în minutul 6 Horjea a înscris de la 7 m pentru 3-3, ultima dată când cele două echipe au fost la egalitate. Jezic și Perianu de două ori au dus Baia Mare la 3 goluri avans, iar în minutul 14. Cea mai mare diferență de scor din prima repriză s-a înregistrat în minutul 27, când Elisei a marcat pentru 10-16. Până la finalul primelor 30 de minute Udriștoiu (Pîrvuț) și Crap (Irimia) au marcat pentru Dunărea și au dus rezultatul la 12-16.

Brăila a început bine repriza secundă, cu două goluri marcate de Udriștoiu și Tiron, reducând diferența la două goluri. Baia Mare a marcat primul gol în repriza secundă în minutul 34 prin Oltean. În minutul 39 Brăila a redus diferența la un singur gol, scor 17-18, după două goluri marcate de Axinte și Crap, după care a urmat o perioadă de șapte minute în care maramureșencele au marcat de 5 ori fără să primească gol și să se distanțeze din nou la șase goluri, scor 17-23 în minutul 46. Cea mai mare diferență de scor dintre cele două echipe a fost de șapte goluri, înregistrată de două ori, 18-25 în minutul 48 și 22-29 în minutul 56. Udriștoiu a marcat de două ori și a redus diferența la 24-29, iar Gabriela Perianu a marcat ultimul gol pentru noua sa echipă și Crap a marcat pentru 25-30, care avea să se mențină până la final, ambele echipe ratând atacurile din ultimul minut.

HC Dunărea Brăila: Aneta Udriștoiu (Pîrvuț) -5 goluri, Ada Moldovan -4, Raluca Crap (Irimia) -3, Bianca Tiron – 3 (1 de la 7 m), Alina Horjea – 2 (1 de la 7 m), Alina Czeczi -2, Adina Brot -2, Carmen Gheorghe -1, Diana Axinte -1, Oana Apetrei -1 și Mihaela Obedeanu -1. Au mai jucat în poartă Lăcrămioara Stan – 7 intervenții și Elena Voicu -8 intervenții reușite, ultima revenind în poarta Brăilei după accidentare, Irina Marchidanu și Alexandra Orșivschi. Ada moldovan a ratat o aruncare de la 7 m.

HCM Baia Mare: Gabriela Perianu -6 goluri, Katarina Jezic -6, Melinda Geiger -4, Ana Maria Tănăsie -4, Lois Abbingh -3 (toate de la 7 m), Adriana Nechita -2, Valentina Ardean Elisei -2, Allison Pineau -1, Luciana Marin -1. În poarta maramureșencelor a apărat Ionica Munteanu – cu 16 intervenții și Yulia Dumanska – 2 intervenții, iar în teren au mai jucat Gabriella Szucs, Gabriela Preda, Timea Tătar, Elena Gjeorgjjievska.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •