ProBr

Braila a castigat in deplasarea de la Suceava

Braila a castigat in deplasarea de la Suceava
Braila a plecat cu toate punctele de la Suceava
Braila a plecat cu toate punctele de la Suceava

Dacia Unirea Brăila a obținut sâmbătă la Suceava al treilea succes în deplasare din acest sezon, după victoriile de la Bacău și Berceni. Elevii lui Alin Pânzaru s-au impus cu 2-1 (1-0) în fața celor de la Rapid CFR Suceava și se întorc la Brăila cu 4 puncte din cele două deplasări din județul Suceava.

Dacia Unirea Brăila a dominat jocul de la Suceava la toate capitolele până spre finalul meciului, când gazdele au forțat o revenire, dar n-au reușit decât să mai reducă din handicap, într-un meci în care Dacia Unirea putea să se impună mult mai categoric după numărul ocaziilor de gol.

Pe fondul unei ușoare dominări teritoriale și de posesie, în care au avut și primul corner al meciului, brăilenii au deschis scorul în minutul 30 prin Alexandru Muscă, care a reluat cu latul din 6 metri o centrare venită de pe partea stângă de la Sorin Frunză, după ce acesta a primit o pasă de la Ghiocel. În minutul 33 Neagu a centrat de pe stânga, iar Enciu a reluat din 6 metri cu capul, la colțul scurt, însă mingea a trecut pe lângă bara porții apărate de Mitrea. În final de repriză gazdele au forțat egalarea, dar cele două cornere obținute în minutele de prelungiri au rămas fără rezultat.

Repriza a doua a început tot cu Brăila în atac și în minutul 48 Pușcașu a fost faultat în careu de Ferariu, după un semiluft al fundașului sucevean, iar arbitrul Robert Dumitru a dictat penalty în urma duelului dintre cei doi. Deși a ratat la Pojorâta un penalty care putea să aducă brăilenilor toate cele trei puncte, Alexandru Muscă a fost cel desemnat să execute și de data aceasta și a transformat, 2-0 pentru Dacia Unirea Brăila.gol musca

Brăila a continuat să domine jocul, dar fără să mai puncteze. Enciu a ratat o ocazie pentru gazde, reluând cu capul din 8 metri pe lângă poartă. Muscă a ratat șansa unui hat-trick, dar n-a ajuns la o centrare de pe stânga din 6 metri să împingă mingea în poartă. Pușcașu a finalizat o acțiune cursivă și rapidă a brăilenilor cu un șut de la 15 de metri, la colțul scurt, dar reținut de portar. Pușcașu a trimis cu capul în bară în minutul 70, la un corner de pe stânga executat de Stănciulescu, iar apoi centralul a refuzat să mai acorde un penalty la un henț în careu făcut de D. Bălan.

Iosofache a avut o acțiune pe dreapta, a intrat în careu și a șutat la poartă, Niga a respins în față, dar Muscă a șutat în piciorul portarului din 6 metri. Pușcași a scăpat singur spre poartă, dar în locul unui șut a preferat o pasă pentru Muscă, dar mult prea în față pentru a fi ajunsă de atacantul brăilenilor. Pe final de meci sucevenii au trecut la un forcing ofensiv în urma căruia au marcat golul în minutul 87 prin G. Apostol, după o bâlbâială a lui Dima, care n-a putut respinge un pas în adâncime a lui Enciu, jucătorul sucevean a intrat în careu și a șutat de la 8 metri învingându-l pe Mitrea.

Pe final Suceava a atacat cu fundașii la centrul terenului dar brăilenii au respins atacurile. În minutul 90+3 brăilenii au obținut o lovitură liberă din preajma careului, iar nervii gazdelor au cedat și au primit și un cartonaș roșu în minutul 90+3, iar lovitura liberă a brăilenilor și cornerul din ultimele secunde au rămas fără rezultat pe tabela de marcaj.

Victoria brăilenilor a fost una meritată, dar dacă aveau mai multă luciditate la 2-0 puteau să câștige la o diferență mult mai mare. Se pare că acest minicantonament la pensiunea Vraniș din Câmpulung Moldovenesc le-a priit brăilenilor care s-au întors din cele două deplasări din județul Suceava cu 4 puncte.

Rapid CFR Suceava: Niga – D. Bălan, S. Ciobanu, Ferariu, Semeghin (cpt) – Golofca, Sumanariu, Onciu, Dănilă – M. Negru (min. 58 G. Apostol), M. Enciu. Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Dacia Unirea Brăila: Cr. Mitrea – Iosofache (min. 75 G. Iordache), L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima, P. Ioan, S. Frunză (cpt), C. Roşu – Puşcaşu (min. 89 Onofraș), Muscă (min. 85 S. Stângaciu). Antrenor: Alin Pânzaru.

Celelalte rezultate din prima etapă a returului din seria I a Ligii a 2-a:

Oțelul Galați – Academica Clinceni 0-1

Farul Constanța – Ceahlăul Piatra Neamț 5-0

Gloria Buzău – Bucovina Pojorâta 4-0

SC Bacău – Dunărea Călărași 0-2

CS Balotești – Rapid Suceava 0-1

clasament etapa a XIV-a

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •