Braiconf SA, unul dintre cei mai mari producători de cămăși, anunţă că va muta sediul fabricii din strada Școlilor din municipiul Brăila într-o locaţie centrală a municipiului şi că va vinde companiei Kaufland terenul de 10.000 metri pătraţi pe care se află acum unitatea sa de producţie. Compania spune că nu va face disponibilizări odată cu mutarea fabricii într-un sediu nou.

SC Braiconf SA va supune aprobării acționarilor în cadrul AGA, care va avea loc în data de 12 aprilie 2021, vânzarea terenului pe care se află fabrica sa, către Kaufland România, la un preț de peste 7 milioane de euro. Terenul are o suprafață de 10.000 de metri pătraţi, scrie economica.net.

În cadrul aceleiași AGA a Braiconf, se va supune votului acționarilor și aprobarea unei investiții în valoare de aproape 9 milioane de euro în noul sediu al fabricii, clădire, utilaje, echipamente. Noul sediu al fabricii Braiconf va rămâne în Brăila, iar managementul analizează două opțiuni: fie renovarea unei clădiri istorice, fie o construcție nouă pe un teren dintr-o zonă centrală.

Decizia de a vinde terenul și actuala clădire a fabricii face parte din planul de extindere pe care ni l-am asumat în noua strategie a mărcii Braiconf și ne bucurăm de interesul pe care un jucător important precum Kaufland România l-a arătat acestei achiziții”, spune Silviu Dumitrache, președintele Braiconf, conform economica.net.

Managementul companiei analizează fie opţiunea renovării unei clădiri istorice, care permite activități de producție, fie cumpărarea unui teren în zona centrală care permite construirea de la zero a noului sediu  al fabricii.

Avem două opțiuni în acest moment și analizăm patru clădiri istorice de producție și patru loturi de teren în zona centrală. Ne-am dori foarte mult să reușim să renovăm una dintre aceste clădiri istorice, să o transformăm în noul sediu Braiconf și astfel să o redăm comunității, să o readucem la viață. Braiconf înseamnă tradiție, înseamnă istorie, dar și adaptare la prezent și simțim că s-ar potrivi să aducem o clădire istorică la viață și să completăm prin arhitectură tot ce simbolizează marca noastră. În prezent, analizăm aceste opțiuni și, până la finalul lunii martie, vom lua o decizie”, mai explică Silviu Dumitrache.

Mutarea fabricii Braiconf se face în circa doi ani, timp în care compania va pregăti noul sediu și va continua producția în actuala incintă. Managementul companiei a declarat că nu va face disponibilizări odată cu mutarea sediului fabricii.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •