Actualitate

Autorii furtului banilor din autoturismul din cartierul Lacu Dulce au fost reținuți pentru 24 de ore

Autorii furtului banilor din autoturismul din cartierul Lacu Dulce au fost reținuți pentru 24 de ore

Update: Aseară, cei doi autori ai furtului banilor din autoturism, în vârstă de 45 și 46 de ani, au fost prinși de polițiști și reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila. În cursul zilei de astăzi cei doi vor fi aduși în fața instanței de la Tribunalul Brăila cu propunere de arestare preventivă. Banii au fost recuperați parțial.

În această dimineață, în jurul orei 9.00, politiștii brăileni au fost sesizați de către un brăilean cu privire la faptul că i-a fost sustrasă suma de 500.000 lei dintr-un autoturism, în timp ce acesta se afla parcat pe strada Miron Costin din cartierul Lacu Dulce din municipiu.

La fața locului, lângă autoturismul Volksawagen Touareg, au fost găsite trei cartușe de armă neletală, nepercutate. Autoturismul i-ar aparține patronului unei firme de distribuție țigări, iar banii furați ar proveni din încasările din ultimele două zile. Păgubitul ar fi staționat pentru câteva minute a adresa respectivă, unde se află sediul firmei sale, iar când a auzit alarma mașinii a ieșit în stradă și a observat că luneta era spartă, iar din interiorul autoturismului lipsea geanta în care avea respectiva sumă de bani.

Filmul atacului:

La ora 8.00, proprietarul autoturismului Volksawagen Touareg a ieșit dintr-o curte și a pus pe bancheta din spate o geantă, după care a închis vehiculul și a plecat. După jumătate de minut, doi indivizi au coborât dintr-o altă mașină care doar ce parcase pe partea opusă, la câțiva metri de autoturismul Volksawagen Touareg. Mai întâi au încercat să spargă geamul din partea stângă spate, apoi au spart luneta cu tocul unui pistol. Unul dintre cei doi a plecat spre mașină și a pornit motorul, iar când cel de-al doilea a venit și a urcat în spate cu geanta cu bani au demarat. Proprietarul mașinii sparte a auzit alarma autoturismului său și a văzut mașina care pleca de la locul faptei. Toată acțiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere montate în zonă.

În cauza a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs infracțiunea. Polițiștii acționează în continuare pentru identificarea și depistarea autorilor, constituindu-se filtre la ieșirile din municipiu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •