Cultura

„Armoniile Dunarii”, editia a IV-a, la Braila

„Armoniile Dunarii”, editia a IV-a, la Braila
"Armoniile Dunarii", editia a IV-a, la Braila
„Armoniile Dunarii”, editia a IV-a, la Braila

In perioada 27 – 28 aprilie 2013, Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” si Consiliul Judetean Braila, organizeaza a IV-a editie a Concursului National de Muzica Usoara pentru copii “Armoniile Dunarii”. Pe scena din Braila vor urca Sore din trupa „La-La Band”, Nico si Mihaela Bagea, castigatoarea de anul trecut a concursului.

Astfel ca, in zilele de 27 si 28 mai, de la ora 17.00, la Casa Tineretului, copii din intreaga tara vor fi oaspetii orasului de la Dunare. Obiectivele concursului constau in descoperirea, lansarea, promovarea si stimularea tinerelor talente interpretative, in domeniul muzicii usoare romanesti, readucerea in atentia publicului si a concurentilor a celor mai valoroase creatii ale compozitorilor romani de muzica usoara, stimularea schimburilor culturale, sustinerea turismului cultural. Concursul este structurat pe doua categorii de varsta, pentru elevi si absolventi ai Scolilor Populare de Arte, ai scolilor si liceelor de arta din tara, avand varsta intre 8 – 13 ani si 14 – 18 ani. Concurentii vor prezenta pentru concurs doua melodii de muzica usoara, din care una va fi din repertoriul muzicii usoare romanesti.

Sore din trupa “La-La Band” si Nico vor concerta la Braila

Dupa deschiderea oficiala de sambata, 27 aprilie, de la ora 17.00, si dupa evolutia concurentilor se vor prezenta cu recitaluri: Mihaela Bagea, castigatoarea marelui premiu a editiei de anul trecut si Sore, protagonista serialului Tv “Pariu cu viata” dar si membra Trupei “La-La Band”.
Duminica 28 aprilie, tot de la ora 17.00, va incepe concursul iar in spectacol vor evolua absolventii Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”. Dupa festivitatea de premiere a concurentilor la inchiderea editiei a IV-a a Concursului National de Muzica Usoara va evolua in recital cunoscuta artista Nico. “Evenimentul de la Braila se doreste a fi, o modalitate de promovare si stimulare a studiului muzicii usoare in randul tinerelor talente, precum si readucerea in atentia publicului, a celor mai valoroase creatii muzicale din componistica romaneasca. La editia anterioara, au intrat in competitie un numar de 30 de concurenti, reprezentand orasele: Bucuresti, Ilfov, Cluj, Vaslui, Barlad, Galati, Constanta, Iasi, Buzau si Braila, iar Marele Premiu in cuantum de 1500 lei a fost castigat de concurenta de 16 ani, Bagea Mihaela din Barlad. Juriul concursului este compus din personalitati marcante ale muzicii usoare romanesti (compozitori, profesori, interpreti).” a declarat directorul Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”, George Romeo Bunea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.