Administratie

Aproape 100 de terenuri pentru constructia de locuinte pentru tineri

Aproape 100 de terenuri pentru constructia de locuinte pentru tineri
Aproape 100 de terenuri pentru constructia de locuinte pentru tineri
Aproape 100 de terenuri pentru constructia de locuinte pentru tineri

Un proiect important inițiat de viceprimarul PNL Brăila, Alexandru Zaharia Dănăilă, va fi pe ordinea de zi la şedinţa Consiliului Local Municipal programată miercuri 30 septembrie, de la ora 10.00 la sala de ședințe a CUP ”Dunărea” Brăila. Este vorba despre „Cartierul pentru tineri”, asupra căruia se va prezenta o informare privind stadiul analizării dosarelor depuse în baza Legii nr.15/2003.

Dănăilă va prezenta consilierilor lista completă a tuturor celor care au solicitat teren în baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. De asemenea, va fi prezentată lista completă cu toate terenurile care au fost sau vor fi atribuite.

„Proiectul a fost o iniţiativă a mea la momentul în care am candidat pentru acest mandat de consilier şi vizează amenajarea unui cartier pentru tineri, care au dreptul să primească în baza Legii 15/2003 terenuri gratuite de la Primărie, pentru a-şi construi o locuinţă. Depunerea cererilor a început în 2003, odată cu promovarea legii, iar până în prezent s-au strâns aproape 4.000 de cereri. Toate dosarele cu toate documentele sunt scanate şi arhivate în format electronic, pentru prima dată în 12 ani de la intrarea în vigoare a legii. Acestea sunt prinse într-o bază de date care poate fi consultată”, a declarat Dănăilă.

Viceprimarul a mai precizat că pentru fiecare persoană care a depus cerere s-a calculat un punctaj, bazat pe acest regulament, în care a contat și posibilitatea financiară a solicitanților de a construi o casă pe terenul acordat. Din cele aproape 4000 de cereri, circa jumătate nu mai sunt de actualitate, iar unii dintre solicitanţi nu se mai încadrează criteriilor pentru a primi terenuri.

[quote]În principal, majoritatea terenurilor sunt în zona Cimbrului, mai sunt câteva în zona industrială, în spatele magazinului Kaufland şi mai există alte câteva loturi de teren. Noi le-am grupat pe toate într-o singură listă pentru ca toţi beneficiarii să ştie despre ce terenuri discutăm, să nu mai existe alte interpretări pe marginea acestui subiect[/quote], a declarat Dănăilă.

Alexandru Dănăilă a precizat că atribuirea de terenuri se va face transparent, în funcţie de punctajul obţinut și se va încheia un contract de comodat între municipalitate şi cei care vor primi aceste terenuri, astfel încât, timp de 10 ani, construcţiile să nu poată fi înstrăinate. Viceprimarul a mai afirmat că din dosarele eligibile, doar 100 vor primi aprobare pentru acest an, iar punctajele sunt între 5 puncte cel mai mic și 95 de puncte, cel mai mare punctaj. În ordinea acestui punctaj tinerii își pot alege terenurile, iar construcția locuințelor se va face după ce primăria și viitorii proprietari vor face o selecție de 3-4 proiecte pentru aceste locuințe, astfel încât acestea să se încadreze în Planul urbanistic general al municipiului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •