Politica

Antoneta Ioniță: ”Avem două Românii. Cum procedăm?”

Antoneta Ioniță: ”Avem două Românii. Cum procedăm?”

Recentele evenimente petrecute la Sibiu și Iași o determină pe deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniță, să constate că, în realitate, România este acum împărțită în două.

Deputatul Antoneta Ioniță consideră că pe de o parte, există o Românie a responsabilității, a apartenenței la Uniunea Europeană, a bunului simț și respectului față de lege pe care a demonstrat-o Summit-ul de la Sibiu, unde 27 de șefi de stat ale țărilor membre ale Uniunii Europene au dezbătut teme de importanță majoră pentru viitorul comun al UE. De partea cealaltă, în opinia deputatului de Brăila, este România lui Liviu Dragnea, care, la Iași, la mitingul electoral al PSD de la Iași s-a dorit să contrabalanseze spiritul pro-european.

În timp ce, la Sibiu, țara noastră își consolida poziția în ochii partenerilor europeni, la Iași avea loc un spectacol grotesc, pus în scenă de PSD. Un circ ieftin, la care au participat mii de oameni amărâți, aduși cu forța de șefi de organizații, mii de funcționari publici, de medici, de profesori, luați cu arcanul de la joburile lor, sub amenințarea că, dacă nu se deplasează la Iași, riscă să-și piardă locurile de muncă. Toți au ascultat discursul isteric al liderilor PSD, un discurs anti-european, care pune în pericol credibilitatea României în UE. Am constatat că există două Românii profund contrastante, două Românii dezbinate. În încercarea sa de a-l salva cu orice preț pe Liviu Dragnea, PSD periclitează parcursul nostru european”, este de părere deputatul Antoneta Ioniță.

Parlamentarul Brăilean face o comparație între președintele PNL, Ludovic Orban, care s-a întâlnit la Sibiu cu opt șefi de state și de guverne din țări membre ale Partidului Popular European (PPE), formațiunea care conduce Uniunea Europeană, și liderii PSD și ALDE, ignorați de partenerii lor europeni.

Faptul că PSD și ALDE sunt respinse de familiile politice europene din care fac parte este îngrijorător pentru România, nu pentru cele două formațiuni, care par că și-au pierdut de tot busola. Conflictul cu UE, generat de liderii de la București orbiți de interese personale nu servește nimănui. PSD trece printr-o mare criză de imagine în România, dar și pe plan european. Cred că este responsabilitatea celor de la PSD ca astfel de conflicte, care împart România în două, să înceteze! Este lipsă de responsabilitate și de respect față de români și față de România, iar membrii onești ai PSDS, dacă există, ar trebui să conștientizeze acest lucru. Din cauza unui singur om, Liviu Dragnea, riscăm să fim izolați în Europa. Concordia între cele două Românii trebuie să devină o prioritate pentru viitorul acestei țări”, consideră deputatul Ioniță.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •