educatie

Andrei Radu, medalie de aur la fizica si Andreea Maria Popa, bronz la matematica

Andrei Radu, medalie de aur la fizica si Andreea Maria Popa, bronz la matematica
Andrei Radu, medalie de aur la fizica si Andreea Maria Popa, bronz la matematica
Andrei Radu, medalie de aur la fizica si Andreea Maria Popa, bronz la matematica

O medalie de aur, una de argint si patru de bronz pentru olimpicii braileni la Fizica. Patru medalii de bronz pentru matematicienii braileni.

Olimpiada Nationala de Fizica, care s-a desfasurat la Satu Mare in perioada 1-5 aprilie 2013, a adunat peste 500 de elevi si 100 de profesori din toata tara. Braila a fost reprezentata de: Cristian Alexandru Cracan, Stefan Poasca si Dragos Ioan Gorgovan, toti elevi in clasa a VI-a la Scoala Gimnaziala Mihai Viteazu, Andrei Radu, clasa a VII-a la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, Andrei Cristian Dinu, clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala Mihai Viteazu, Razvan Andrei Garbacea si Maria Mihaela Tiganoiu, ambii in clasa a VII-a, de la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu. La clasa a VIII-a a concurat Irina Maria Terente, de la Colegiul National Nicolae Balcescu, iar la clasa a X-a, Diana Badarau, de la acelasi Colegiu.

Cel mai bun rezultat a fost obtinut de Andrei Radu, care a castigat medalia de aur, obtinand premiul III, acordat de MEN, intre elevii de clasa a VII-a, obtinand 12 puncte la proba de laborator si 36.37 puncte la general. Alexandru Cristian Cracan a castigat medalia de argint la clasa a VI-a cu 16.00 puncte la proba practica si 38.62 puncte la general, iar Adrian Cristian Dinu, Mihaela Tiganoiu, Andrei Garbacea si Diana Badarau, au venit acasa cu medalii de bronz.

Profesorul Liviu Arici, de la Colegiul Nicolae Balcescu a fost unul dintre profesorii autori de subiecte la aceasta olimpiada.

Colegiul Nicolae Balcescu izvor de talente la matematica

Olimpiada de matematica
Olimpiada de matematica

In aceeasi perioada in care s-a desfasurat Olimpiada la Fizica, a avut loc la Brasov, a 64-a editie a Olimpiadei nationale la Matematica. La acest concurs, la clasa a VII-a,  Stelian Grecu, de la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, profesor Nicolae Stanica, a obtinut medalia de bronz, cu un total de 11 puncte, iar Miruna – Elena Vlad a obtinut 8 puncte si s-a clasat pe locul 58 din 85 de elevi participanti. La clasa a VIII-a, Adriana Patricia Mateiu, de la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, profesor Gabriel Danielescu, a obtinut 10.5 puncte si a castigat medalia de bronz, fiind insa prima sub linie la cei care s-au calificat la barajul pentru lotul national.

La clasa a IX-a, Mircea Andrei Barbu si Martina Orlea, au obtinut cate 8 puncte, dar nu au castigat nici un premiu. La clasa a X-a, Andreea Maria Popa, de la Colegiul “Nicolae Balcescu”, profesor Viorel Botea, cu 21 de puncte, a obtinut calificarea la baraj si medalia de bronz, iar la clasa a XI-a, Theodor Toma a obtinut doar 7 puncte si s-a clasat pe locul 35 din 63 de concurenti prezenti. La clasa a XII-a, George Cioroiu, de la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, profesor Iulian Danielescu, a castigat medalia de bronz, si calificarea la baraj, cu 8 puncte clasandu-se pe locul 13 din 54 de elevi participanti. Interesant este ca primul clasat, Omer Cerrahlogu, din Maramures a obtinut 21 de puncte, in timp ce al doilea clasat a avut doar 12 puncte, iar nici un concurrent nu a primit premiul 2 din partea MEN. Tot la clasa a XII-a, Teodor Nicolae Onea, a obtinut doar un punct si s-a clasat pe locul 46.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.