Actualitate

Amenzi de 12.700 lei in urma raziilor de weekend ale politistilor braileni

Amenzi de 12.700 lei in urma raziilor de weekend ale politistilor braileni

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 20 – 21 iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 40 de societăţi comerciale, au fost legitimate 258 de  persoane şi au fost oprite în trafic 143 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest  52 de şoferi.

De asemenea, polițiștii brăileni au constatat 41 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 12.700 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 19 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 14 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, şi dou la alt act normativ.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere şi au confiscat peste 200 kg de legume şi fructe, în valoare de 1000 de lei, pentru care nu existau documente de provenienţă.

În cadrul acțiunilor desfășurate în acest weekend de polițiști, azi-noapte, aceștia l-au depistat pe un tânăr de 29 ani, din oraşul Ianca, în timp ce acesta conducea, pe raza localităţii de domiciliu, un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat faptul că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,22 mg/l.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •