Administratie

Ambasadorul Irlandei s-a declarat sustinator al Romaniei

Ambasadorul Irlandei s-a declarat sustinator al Romaniei
Ambasadorul Irlandei s-a declarat sustinator al Romaniei
Oliver Grogan ambasadorul Irlandei

In urma cu doua zile, Oliver Grogan, ambasadorul Irlandei in Romania s-a intalnit cu membrii Comsiei de Afaceri Europene. Acesta le-a vorbit deputatilor despre guvernanta economica dar si despre necesitatea crearii locurilor de munca.

Subiectele importante ale intalnirii s-au axat pe proiectele prioritare ale Irlandei in noul sau mandat: impulsionarea masurilor privind guvernanta economica, promovarea masurilor pentru crearea de locuri de munca, atingerea acordului final privind cadrul financiar multianual, reforma politicii comune pentru pescuit. Crearea de locuri de munca, in principal in randul tinerilor, este unul dintre obiectivele importante ale presedintiei irlandenze. In acest moment, rata somajului in Europa este de 25%, tinerii fiind cei mai afectati. Astfel ca se va pune accent pe initiativele si actele legislatve care pot contribui la stimularea cresterii economice in Europa si crearea de locuri de munca . Esentiala va fi avansarea legislatiei pentru stimularea activitatii intreprinderilor mici si mijlocii , acestea oferind in prezent locuri de munca pentru 87 de milioane de persoane in toata Europa. In timpul intalnirii, s-a pus mare accent pe acest subiect sensibil, mai ales pentru Romania. De aceea, in cadrul actiunilor destinate cresterii economici si crearii de locuri de munca este inclusa si propunerea de a se introduce o garantie pentru tineret prin furnizarea catre tinerii care parasesc scoala, a unei oferte de locuri de munca, de continuarea educatiei sau de formare profesionala.
„Un alt subiect fierbinte discutat in cadrul intalnirii de ieri a fost aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Shengen. Tinand cont de evenimentele curente petrecute in Bulgaria, respectiv demisia Guvernului bulgar, Ambasadorul Republicii Irlanda a tinut sa sublinieze ca tara sa sustine eforturile Romaniei si a precizat ca intrarea in Spatiul Shengen nu este conditionata de Acordul MCV. Irlanda contiunua sa sprijine Romania, asa cum a facut-o si la intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana”, a declarat Dorin Petrea, deputat UNPR si membru in cadrul Comsiei de Afaceri Europene.
In urmatoarele 6 luni , Irlanda va avea sansa sa acorde prioritate stabilitatii economice, relansarii, cresterii si creararii locurilor de munca. “Timp de trei zile, oficialul olandez va avea intalniri cu membrii diverselor comisii ale Senatului si Camerei Deputatilor, urmarindu-se relansarea dialogului politic bilateral, dar si al celui economic, Olanda numarandu-se, in prezent printre primii zece parteneri comerciali ai Romaniei. De asemenea, se vor avea in vedere subiectele actuale cum ar fi: intrarea in spatiul Schengen dar si Raportul MCV si avem incredere intr-o abordare corecta din partea Olandei, considerand continutul raportului MCV ca nesubliniind vreo chestiune particulara care ar putea influenta negativ evolutia dosarului extinderii Schengen”, a precizat in incheiere Deputatul UNPR Braila Petrea Dorin Silviu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.