Sport

Alina Gratiela Ene si Gabriela Dragomir au venit cu medalii de la Pitesti

Alina Gratiela Ene si Gabriela Dragomir au venit cu medalii de la Pitesti
Alina Gratiela Ene si Gabriela Dragomir au venit cu medalii de la Pitesti
Alina Gratiela Ene si Gabriela Dragomir au venit cu medalii de la Pitesti

In perioada 3-7 aprilie 2013, in bazinul acoperit de la Pitesti, s-a desfasurat Campionatul National de seniori si juniori in bazin de 50 m cu 10 culoare, competitie la care au participat doua inotatoare de la LPS Braila si una de la CSM Braila.

In prima zi a competitiei, Alina Gratiela Ene s-a clasat pe locul 4 in proba de 100 m fluture, cu timpul de 1:33:09 minute fiind si prima junioare in aceasta proba. Joi 4 aprilie, Gabriela Dragomir s-a clasat pe locul 5 in proba de 100 m liber, ocupand locul 2 la junioare, cu timpul de 01:00:55 minute.  Finala probei de 200 m. mixt a adus-o din nou pe Alina Ene pe podium, dupa ce a inotat in 2:22:58, clasandu-se pe locul 2 la seniori fiind cea mai buna junioare in aceasta proba. Cursa de 1500 m a fost una care a apartinut brailencelor, primele doua locuri fiind ocupate de Alina Ene si Gabriela Dragomir, care la numai 17 ani au dominat clar cursa, ocupanta locului 3, pitesteanca Alexandra Vijan terminand la mai mult de jumatate de minut in spatele Gabrielei Dragomir.

In a treia zi, Alina Ene a fost din nou cea mai buna junioare in proba de 200 m liber, fiind devansata in clasamentul senioarelor de brasoveanca Ioana Popa, pe care o intrecuse insa in seriile eliminatorii. In finala B a aceleasi probe, Gabriela Dragomir a terminat pe locul al doilea.

Alina Gratiela Ene
Alina Gratiela Ene

Ziua a patra a adus noi medalii pentru sportivele de la LPS Braila. In proba de 50 m fluture, Alina Ene a castigat medalia de aur la junioare si pe cea de argint la senioare, fiind intrecuta din nou de Ioana Popa, care a doborat recordul national al probei, detinut de Carmen Bunaciu din 27 martie 1986. Popa a inotat in 27:19, iar recordul era de 27:54. Sportiva din Braila a inotat aceasta cursa in 29:11 secunde. Aur si argint au obtinut Alina Ene si Gabriela Dragomir in clasamentul junioarelor la proba de 800 m, iar in clasamentu senioarelor au castigat argint, respectiv bronz, fiind devansate de Ionela Cozma de la Dinamo Bucuresti.

Duminica, in ultima zi a competitiei, Alina Ene si-a mai trecut in palmares un loc intai in proba de 400 m mixt, devenind astfel cea mai buna inotatoare la 400 m mixt, atat la senioare cat si la junioare, dupa ce a inotat in 4:55:60 minute. In finala probei de 400 m liber, Gabriela Dragomir s-a clasat pe locul 3 la senioare si a ocupat locul 2 in clasamentul junioarelor, dupa ce a inotat in 4:31:18 minute.

La aceasta competitie a participat si Monica Andreea Matachi de la CSM Braila, insa cea mai buna clasare a fost locul 8 in clasamentul open al probei de 50 m liber.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.