Politica

Alexandru Nazare vizeaza o functie de vicepresedinte PDL

Alexandru Nazare vizeaza o functie de vicepresedinte PDL
Alexandru Nazare vizeaza o functie de vicepresedinte PDL
Alexandru Nazare vizeaza o functie de vicepresedinte PDL

Dupa ce la Conventia Nationala Extraordinara din 23 martie PDL l-a ales pe Vasile Blaga ca presedinte, iar pe Daniel Buda si Gheorghe Ialomitianu drept presedinti ai comisiilor de integritate, litigii si statut si, respectiv, de revizie si control, sambata 6 aprilie se vor alege prim-vicepresedintii, vicepresedintii, secretarii executivi, secretarul general si secretarii generali adjuncti, dar si membrii comisiilor conduse de Buda si Ialomitianu.

Pentru cele 50 de functii scoase la “bataie” s-au inscris peste 120 de candidati, printrei ei aflandu-se si deputatul Alexandru Nazare, presedintele interimar al PDL Braila, care va candida pentru o functie de vicepresedinte in cadrul viitorului BPN. Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte s-au inscris sase candidati, acestia fiind: Liviu Negoita (fostul primar al sectorului 3, nascut in judetul Braila); pentru domeniul comunicare, Anca Boagiu, pe strategii politice; Teodor Paleologu si Dorin Florea, pentru domeniul politici publice; Andreea Paul si Ion Ariton, pentru domeniul economic.

29 de candidati pentru cele 16 functii de vicepresedinte

Potrivit noilor prevederi ale Statutului stabilite la Conventia Nationala din 23 martie, PDL va avea 16 vicepresedinti responsabili cu urmatoarele departamente: pentru strategii, relatii politice si internationale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administratia publica, justitie, siguranta nationala, ordine publica, pentru politici in agricultura, pentru politici in educatie, cercetare, cultura, minoritati si pentru sanatate. Dintre acesti 16 vicepresedinti, 8 vor fi vicepresedinti regionali responsabili cu regiunile de dezvoltare. Vor fi 16 secretari executivi, dintre care 8 sunt responsabili pe domenii, iar alti 8 vor fi responsabili pentru regiunile de dezvoltare.

Pentru cele 16 functii de vicepresedinte s-au inscris 29 de candidati, intre acestia, pe langa Alexandru Nazare, enumeram:  Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Cezar Preda, Ioan Oltean, Lucian Bode, Mircea Hava, Alin Popoviciu, Florin Popescu, Marian Jean Marinescu, Alin Tise, Vasile Gherasim, Gheorghe Tinel, Petru Luhan, Romeo Raicu, Radu F. Alexandru, Ioan Balan, Gheorghe Udriste. Pentru cele 16 functii de secretari executivi s-au inscris 39 de candidati intre care Eugen Tomac, Alexandru Ciocilteu, Traian Igas, Mircea Toader, Petru Calian, Cristian Poteras, Valeria Schelean, George Scripcaru, Gigi Chiru, Mircea Man, Cristian Petrescu, Adrian Trif.

Gheorghe Flutur, singurul candidat pentru functia de secretar general

Pentru cele doua functii de secretar general executiv s-au inscris cinci candidati: Costica Canacheu, Clement Negrut, Bogdan Cantaragiu, Sorin Muntean si Marian Zlotea, iar pentru functia de trezorier al partidului candideaza Ion Ivascu. Gheorghe Flutur este singurul candidat pentru functia de secretar general al PDL.

Unii dintre democrat-liberali candideaza pentru mai multe functii, cum ar fi Teodor Paleologu care candideaza si la prim-vicepresedinte si la functia de vicepresedinte, Lucian Bode candideaza si la vicepresedinte si la secretar executiv, la fel si Tinel Gheorghe.

Consiliul National de Coordonare al PDL, va alege sambata si membrii Comisiei de integritate, litigii, statut, unde pe opt locuri candideaz? 30 de democrat-liberali, dar si membrii Comisiei de revizie si control unde pe sase locuri sunt inscrisi 12 candidati.

La acest CNC vor participa 619 delegati, dintre care 429 delegati de drept si 190 delegati alesi, iar PDL Braila va avea 11 delegati.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.