Politica

Alexandru Nazare: „Conventia Nationala va transa discutiile legate de organizarea interna a PDL”

Alexandru Nazare: „Conventia Nationala va transa discutiile legate de organizarea interna a PDL”
Alexandru Nazare: „Conventia Nationala va transa discutiile legate de organizarea interna a PDL”
Alexandru Nazare

*Alexandru Nazare nu s-a decis inca daca va candida pentru vreo functie in PDL* Am avertizat inca din campania electorala asupra problemelor de la Laminoru*

La incheierea sedintei Colegiului Director National al PDL de vineri 22 februarie 2012, presedintele PDL Braila, deputatul Alexandru Nazare, ne-a declarat ca in cadrul sedintei, care a durat circa cinci ore, s-au votat in unanimitate trei rezolutii, care vor fi supuse aprobarii si in CNC-ul de sambata 23 februarie. Una dintre aceste rezolutii se refera la numarul de parlamentari, care in opinia PDL trebuie sa fie stipulat in Constitutie conform rezultatelor referendumului din 2009, 300 de parlamentari si parlament unicameral. Celelalte doua rezolutii se refera la Codul electoral, fata de reorganizarea administrativa si fata de statutul european al Romaniei in exercitiul financiar 2014-2020. Totodata, sursa citata ne-a declarat ca s-au facut si propunerile pentru Comisia de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare, comisie formata din 9 persoane, Mircea Toader, Costica Canacheu, Bogdan Cantaragiu, Sulfina Barbu, Alin Popoviciu, Marian Zlotea, Alin Tise, Traian Igas si Ion Balan. Dupa validarea in Consiliul National de Coordonare, aceasta comisie va incepe sa lucreze de duminica 24 februarie. De asemenea s-au facut si cinci propuneri pentru Comisia de redactare a moficarilor la statut, care incepand de sambata va primi propunerile de modificare a Statutului PDL, iar aceste propuneri vor fi supuse validarii la Conventia Nationala Extraordinara, care va avea loc pe 23 martie 2013, de la ora 11, la sala romexpo, cu o participare de 5000 de delegati, dintre care 612 membrii de drept si 4388 delegati alesi, conform normei de reprezentare. Prioritari intre delegatii alesi vor fi din randul alesilor locali, primari, consilieri judeteni si consilieri locali. Dupa alegerile locale din 2012, PDL Braila are un numar de 9 primari si 112 consilieri locali si judeteni.

Legat de alegerile care vor avea loc in PDL, Alexandru Nazare a declarat ca „acestea transeaza discutiile legate de organizarea interna a partidului”, iar in ceea ce il priveste pe el momentan nu poate sa confirme dar nici sa infirme o eventuala candidatura a sa la Conventia Nationala, urmand sa i-a o decizie in cel mai scurt timp. Acesta a mai spus, legat de viitoarea componenta a conducerii PDL, ca se vor profesionaliza functiile de vicepresedinte, fiecare urmand sa aiba atributii clare in cadrul partidului, dar ca vor continua sa fiinteze si comisiile de specialitate.

Avand in vedere ca in ultimul timp Alexandru Nazare a fost plecat din tara, l-am intrebat cum comenteaza situatia in care a ajuns Laminoul Braila, alaturi de celelalte unitati metalurgice din tara, detinute pana ieri de Mechel. Nazare a tinut sa precizeze ca „ atunci cand nu comenta nimeni situatia de la Laminorul, o comentam eu. Acum o comenteaza toti. La momentul audierilor in comisiile de specialitate a ministrilor, am fost singurul parlamentar din sala, din cei vreo 60, care l-am intrebat pe Varujan Vosganian cum vede problema de la Laminorul Braila. Vosganian a raspuns ca se va ocupa personal si ati vazut ce s-a intamplat. In campanie am avertizat ca se va intampla asa”, a declarat Nazare. Raspunsuri de genul „facem un mic lobby” nu ajuta la nimic, trebuie sa facem lobby astfel incat sa nu mai avem inca 400 de someri in Braila. Ministrul Vosganian, din prima zi de ministeriat putea sa se adreseze in scris ambasadei Rusiei din Romania, sa expuna aceasta problema, daca vroia sa faca ceva, sa transmita un mesaj. Statul roman trebuia sa-si spuna punctul de vedere ”, a completat deputatul PDL de Braila. Din punctul de vedere al acestuia, la Laminorul este o „problema sociala mare”, deoarece rata somajului la Braila si asa este foarte mare, desi in cifre statistice nu pare a fi asa. Sunt foarte multe persoane care nu figureaza in centralizarea de la somaj, pentru ca ei nu se afla in evidentele AJOFM, fiind iesiti din plata, dar sunt mult mai multi si „spun asta din discutiile cu oamenii, nu din auzite”, a incheiat Nazare subiectul Laminorul.

Tot legat de Braila, acesta a precizat ca a fost foarte activ la prima intalnire dintre reprezentantii autoritatilor din Braila, Galati si Tulcea, precizand ca este foarte mult de lucru pentru toti parlamentarii de Braila, sa aduca proiecte mari, care sa creeze locuri de munca. Acesta considera ca proiectele mari ce se vor derula in euroregiunea noastra, sunt proiecte de trebuie sa treaca dincolo de animozitatile si adversitatile politice, aceste proiecte transcedand guvernarile. „Trebuie sa avem o lista scurta cu proiectele, sa le urmarim stadiul la ministere si sa ajunga pana la implementare”, a declarat fostul ministru al transporturilor. Acesta a mai precizat, ca spera ca la urmatoarea intalnire, care ar trebui sa aiba loc la sfarsitul lunii, „va trebui sa facem pasi importanti in privinta colaborarii pe astfel de proiecte”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.