Politica

Adrian Tabarac acuzat că ar fi comis fals în documente publice

Adrian Tabarac acuzat că ar fi comis fals în documente publice

Adrian Tabarac, candidat înscris ca independent în cursa pentru Alegerile Parlamentare de anul acesta, este acuzat că are mari probleme cu respectarea legii. La cei 33 de ani pe care îi are, tânărul politician brăilean e acuzat că a reuşit să aibă un „palmares” impresionant de ilegalităţi şi compromisuri.

Adrian Tabarac este acuzat că a acţionat în dispreţul legii, doar pentru a apăra interese de grup și că în spatele tânărului, care pozează astăzi ca „imaculat”, se află o întreagă „caracatiţă” politico-mafiotă.

Activitatea sa politică, deşi este una scurtă, este plină de compromisuri şi manevre, puse în practică fără nicio remuşcare de acest tânăr, care spre indignarea Brătienilor încă îşi mai spune liberal. 

Totodată, Adrian Tabarac, membru PD-L încă din 2008, este acuzat că a distrus PNL Brăila din interior, infiltrându-se la vârful partidului şi înşelând încrederea adevăraţilor liberali, tocmai prin această falsă „inocenţă” pe care o afişează, iar adevărata misiune a lui Adrian Tabarac a fost să distrugă din interior PNL Brăila şi să îi îndepărteze pe adevăraţii liberali, pentru a fi instalată în fruntea partidului o gaşcă PD-L-istă, avară după funcţii şi după putere.

Lui Tabarac nu i-ar fi ieşit pasenţele, pentru că a fost „mirosit” de liderul PNL, Ludovic Orban, ce fel de om este, motiv pentru care a părăsit PNL Brăila şi azvârle cu pietre în partidul care l-a primit cu braţele deschise, ba mai mult i-a oferit şi funcţii în administraţia locală.

Fals în documente publice

Conform raportului făcut public de Autoritatea Electorală Permanentă, după campania electorală de la Alegerile Europarlamentare de anul trecut, Adrian Tabarac a decontat, ca şi cheltuieli de campanie, aproape 960.000 lei noi. O sumă imensă pentru posibilităţile lui financiare, care se reduc la 13.994 lei pe an, respectiv de 1.166 lei pe lună, singurul său venit declarat fiind salariul de agent de vânzări, conform declaraţiei de avere din 2019, făcută publică pe site-ul oficial http://declaratii.integritate.eu/. În acea declarație de avere nu apare indemnizația de consilier municipal din 2018, deși deținea această funcție din noiembrie 2017.

Adrian Tabarac a împrumutat cele 9.6 miliarde de lei, care apar în dreptul său în raportul public al AEP,  dar a „omis” să treacă acest imens împrumut în declaraţia sa de avere. Împrumutul nu apare nici în declaraţia de avere din 2019 şi nici în cea din 2020.

Conform romania.europalinera.org, Adrian Tabarac, candidat la alegerile europarlamentare și președintele organizației municipale a PNL Brăila, dar și consilier municipal, ”s-a împrumutat de un milion de lei de la alți doi liberali”.

Potrivit declaraţiei de avere din 2019, Tabarac nu deţinea, la acea dată, niciun bun imobiliar, singura sa avere fiind o maşină Seat din 2002. În declarația de avere de anul acesta apare cu un venit mai mare în calitate de director de vânzări la o firmă și este trecută și indemnizația de consilier municipal, dar și un credit de 237 mii lei cu care ar fi achiziționat un apartament de 84 mp în municipiul Brăila.

Cei care-l contestă pe Adrian Tabarac îi cer acestuia să răspundă cu ce a garantat  împrumutul de la alegerile europarlamentare și ce a prestat în schimbul acestor bani, ale cui interese le apără și cine este în spatele lui. Aceștia îi cer să spună pionul cui este şi pe cine încearcă să prostească prin această falsă imagine imaculată, pe care se chinuie să o afişeze peste tot, în ultimul timp.

Ba mai mult, aceștia sunt curioşi să afle şi ce a făcut cu aceşti aproape 10 miliarde de lei în campania electorală, pentru că de această sumă de care trebuia să avem în Brăila o campanie electorală mai ceva ca în SUA.

Adrian Tabarac a intrat în această cursă electorală fără nicio şansă de a merge la Bruxelles, fiind pe locul 40 pe listă, dar a fost unul dintre principalii cotizanți ai partidului la campania electorală. Trebuie menţionat că România are de toţi 32 de deputaţi în Parlamentul European.

Contestatarii lui Adrian Tabarac spun că cel mai important lucru în toată această „afacere” este că Adrian Tabarac a făcut fals în declaraţii publice şi trebuie să răspundă pentru fapta sa pentru că în finalul formularului standard pentru declaraţia de avere se face următoarea menţiune: Prezenta reprezintă act public şi răspund potrivit legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menţionate.

Mesh electoral ilegal

Un alt exemplu de dispreţ faţă de lege, de care este acuzat Adrian Tabarac, îl reprezintă afişarea ostentativă a unui mesh electoral pe faţada unei clădiri de pe Calea Călăraşilor, încălcându-se astfel Legea nr. 208/2015, care interzice clar astfel de materiale pe perioada campaniei electorale.         

O echipă a IPJ Brăila a mers marţi, 10 noiembrie, la sediul său de campanie, unde este amplasat acest mesh electoral de dimensiuni mari, şi i-a adus la cunoştinţă Hotărârea nr. 2/09.11.2020 luată de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 9 Brăila, care spune clar că Adrian Tabarac a încălcat legea şi este obligat să coboare acest mesh electoral.

În Hotărârea nr. 2/09.11.2020 luată de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 9 Brăila şi publicată pe site-ul Prefecturii Brăila, se arată următoarele: „Amplasarea mesh-ului domnului Tabarac Adrian, la data de 06.11.2020, după începerea campaniei electorale, în afara unui loc special amenajat pentru afişajul electoral, încalcă prevederile art.79, alin (6) din Legea nr. 208/2015. Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 9 Brăila obligă candidatul independent Tabarac Adrian la înlăturarea de îndată a mesh-ului amplasat pe faţada clădirii situate pe Calea Călăraşilor, nr. 65, bl.C. Sesizează Poliţia Municipiului Brăila pentru luarea măsurilor legale„.

Lui Tabarac i se cere să facă public şi cine i-a plătit acest mesh de campanie electorală de dimensiuni impresionante, care costă foarte mult, în comparaţie cu posibilităţile lui financiare prezentate în declaraţia de avere.

”Cum poţi pretinde că vrei să mergi în Parlamentul României, care este Legislativul acestei ţări, şi să te lauzi cu cine ştie ce iniţiative legislative, când tu nu eşti în stare să respecţi legile în vigoare ale acestei ţări?!” spun cei care-l acuză pe Tabarac de aceste ilegalități.

Refuzul de a renunţa la mandatul de consilier local

O altă acuzație care i se aduce lui Tabarac este lipsa de scrupule s-a ținut de funcția de consilier municipal până în ultimul moment. Adrian Tabarac a ieşit consilier local municipal pe listele PNL Brăila la alegerile locale din acest an. El este acuzat că ar face parte dintr-o gaşca care a încercat, dar nu a reușit, să manevreze listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, iar apoi a pus la cale mai multe diversiuni. Prima a fost o scrisoare trimisă lui Ludovic Orban, semnată de mai mulţi liberali păcăliţi de „inocenţa” sa. Cum mişcarea asta nu i-a ieşit, a decis să se înscrie ca „independent” în alegerile parlamentare din 6 decembrie, cu gând de răzbunare şi plănuind să  rupă din voturile PNL Brăila.

Deşi s-a înscris ca independent, a refuzat să renunţe la mandatul de consilier local PNL, pe care îl pierduse de drept, prin renunţarea la calitatea de membru PNL.

Conform Statutului PNL, „declararea ca independent a acelui membru care ocupă o funcţie aleasă sau numită, în afara partidului, cu sprijinul politic al acestuia” aduce după sine radierea din rândurile membrilor partidului, conform Art.21, al.2. litera g.

”Pentru Adrian Tabarac însă, Statutul PNL nu are nicio valoare, cum multe lucruri nu au valoare pentru el, în afara banilor. S-a ţinut de funcţia de consilier local până în ultimul moment, participând fără nicio jenă la două şedinţe de Consiliu Local Municipal, votând chiar viceprimarii Brăilei şi membrii unor comisii importante din municipiu.

Dacă te-ai declarat independent, înseamnă că nu mai reprezinţi PNL-ul, deci nu poţi vota şi nici vorbi în numele liberalilor. Nicăieri! Cu atât mai mult într-un for decizional care hotărâşte soarta unui oraş. Asta înseamnă să nu ai scrupule şi pentru tine să conteze doar funcţiile şi banii!” susțin cei care îi contestă traseul politic al lui Tabarac

Acuzat de violenţă fizică în campania electorală

Adrian Tabarac ar fi fost implicat în decembrie 2012 într-o bătaie de stradă, chiar în faţa fostului sediu al PDL de pe Calea Călăraşilor. Era ultima zi de campanie electorală  şi un grup de circa 20 de tineri de la PDL, printre care s-ar fi aflat și Adrian Tabarac, au atacat mașina condusă de George Cristian Ancuța, la momentul respectiv președinte al organizației de tineret a PNL. 

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei, iar celor implicaţi în eveniment li s-au luat declaraţii, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Tabarac nu a depus nici un raport de activitate în CLM

Adrian Tabarac a fost consilier municipal din partea PNL din 29 noiembrie 2017 până pe 4 noiembrie 2020, când a demisionat din CLM. Activitatea lui Adrian Tabarac în Consiliul Local Municipal Brăila, în cei aproape trei ani de mandat, nu a fost menționată în nici un raport de activitate, care ar fi trebuit depus anual. Potrivit raportului său de activitate publicat pe http://www.primariabr.ro/consiliul-local-municipal/raport-activitate-consilieri , în perioada 2017-2020, nu a depus nici un raport de activitate în calitatea de consilier local.

Cei care-l contestă pe Tabarac îi îndeamnă pe brăileni să nu se lase ”amăgiţi de sloganurile lui goale de conţinut, pe care le afişează în mediul on line în această campanie electorală, pe care o susţine, evident, tot cu bani împrumutaţi de la persoane care au interesul de a-l scoate în faţă şi a-l prezenta ca pe un tânăr imaculat”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •