Politica

Adrian Sarbu – Ponta confunda media cu Disneyland-ul propagandei

Adrian Sarbu – Ponta confunda media cu Disneyland-ul propagandei
Adrian Sarbu - Ponta confunda media cu Disneyland-ul propagandei
Adrian Sarbu – Ponta confunda media cu Disneyland-ul propagandei

 

Aseară, într-un interviu difuzat pe România TV, premierul Victor Ponta a declarat că Adrian Sârbu i s-ar fi recomandat drept un soi de făuritor de şefi de stat, spunându-i că, dacă ar dori, l-ar putea „face” şi pe acesta preşedinte al României. Reacţia lui Sârbu n-a întârziat, omul de afaceri care deţine controlul Mediafax Group afirmând că declaraţiile primului-ministru sunt „pură fantezie”. Adrian Sârbu n-a infirmat însă şi faptul că el şi Victor Ponta s-au întâlnit de mai multe ori.

Ponta, aseară, din biroul său de la Palatul Victoria, precizând că are “o mică neînţelegere deja de lungă durată” cu Adrian Sârbu, pornind de la o discuţie avută cu acesta:

Dânsul mi-a ziscă el i-a făcut pe toţi preşedinţi şi dacă vreau să mă facă şi pe mine. Şi i-am spus că nu, mulţumesc, aş prefera să-şi plătească taxele. Şi de atunci suntem în relaţii foarte reci.

Adrian Sârbu i-a replicat în ziarul Gândul:

M-am întâlnit de multe ori cu domnul Ponta, şi nu la cererea mea. Afirmaţia făcută în interviul servit de România TV este o pură fantezie personală. Cariera politică a domniei sale nu a fost şi nu este obiectul activităţilor mele. Nu am neînţelegeri şi nimic de tranzacţionat cu Victor Ponta şi nici cu camarila sa, deranjaţi până la obsesie de existenţa Gândul şi Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei.

Declaraţia lui Ponta a survenit în contextul unei discuţii cu ziaristul Victor Ciutacu, care l-a întrebat pe premier dacă a renunţat la biroul de la MApN, pus la dispoziţie după ce în ziarul Gândul au apărut stenogramele unor înregistrări făcute de DNA în cazul Duicu. Ponta a răspuns că nu a renunţat la biroul de la MapN, dar că prin acest birou a vrut să contracareze o anumită campanie de media.

Ponta, arătând biroul său de la Palatul Victoria:

Asta e zona în care cei de la ziarul Gândul au spus chestia asta, pentru că eu am o mică neînţelegere deja de lungă durată cu domnul Adrian Sârbu.

Mediafax Group este publisherul Gândul şi al mai multor branduri media, cum ar fi Mediafax şi Ziarul Financiar. Anul trecut, Mediafax Group apărea pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu obligaţii restante la bugetul de stat însumând 5,4 milioane de lei, lucru pe care, la acea dată, renumitul grup de presă l-a infirmat, susţinând că are zero datorii.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •