Giliola Motoi a murit vineri seară, la numai 47 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Actriţă a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, ea a fost căsătorită cu marele actor George Motoi, de la a cărui dispariţie au trecut doi ani. Giliola Motoi s-a născut pe 26 august 1969 la Brăila. A început Facultatea de teatru la Univeristatea Constantin Brâncoveanu din Brăila și a absolvit Academia de Arte Luceafărul Bucureşti în anul 1996, clasa profesorului George Motoi, cel care avea să îi devină soţ mai târziu.
În perioada 1988-1996 a jucat numeroase roluri la Teatrul Maria Filotti din Brăila. Din 1996 a fost actriţă a Teatrului Naţional I. L. Caragiale, unde a fost văzută şi aplaudată în spectacole precum „Năluca”, „Regele şi cadavrul”, „Generaţia de sacrificiu”, „Omul din La Mancha”, „Coada” sau „Ultima Oră”. În stagiunea curentă juca în spectacolul longeviv „Cinci femei de tranziţie”, de la a cărui premieră au trecut 14 ani!
Giliola a primit Premiul Naţional de Interpretare „Elvira Godeanu” acordat de Asociaţia Umoriştilor din România (A.U.R), pentru rolul Magda Minu din piesa „Ultima oră” de Mihail Sebastian, Teatrul Naţional Bucureşti, 1996. Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, 10 iulie, de la ora 11.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfânta Vineri, acolo unde şi-a găsit odihna veşnică George Motoi, de la ora 12.00.
În 1997 s-a produs unul dintre cele mai spectaculoase divorțuri ale anului, care i-a avut ca protagoniști pe George Motoi și pe Cezara Dafinescu. George Motoi s-a îndrăgostit de Giliola Coconcea Brăileanu, actriță la Teatrul Maria Filotti, unde a fost Motoi a fost o perioadă director onorific.
Giliola Motoi a cunoscut succesul de tânără, când, la Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, unde juca dinainte de a da la facultate, era aclamată pentru rolul principal din piesa ”Nota zero la purtare”. Spectacolul a fost prezentat de peste 400 de ori și, de la fiecare reprezentație, Giliola pleca, la doar 19 ani, cu brațele pline de flori și se simțea „ca o diva“. După întâlnirea cu George Motoi, ca profesor la Academia de Arte „Luceafărul“, la a cărui clasă a absolvit actoria, în 1996, a devenit actriță de înalt profesionalism. „Pe scenă trebuie să devii un personaj, oricât de mic ar fi rolul pe care îl joci“, declara Giliola Motoi. Talentul și profesionalismul său i-au fost răsplătite de timpuriu, în 1996 fiindu-i acordat Premiul Național de interpretare „Elvira Godeanu“ al Asociatiei Umoriștilor din România, pentru rolul principal feminin, Magda Minu, din piesa ”Ultima oră” de Mihail Sebastian.