Cultura

Actorii teatrului brăileană prezintă în premieră piesa ”Jake și femeile lui” pe scena Teatrului Odeon

Actorii teatrului brăileană prezintă în premieră piesa ”Jake și femeile lui” pe scena Teatrului Odeon

Teatrul Maria Filotti prezintă  joi, 16 mai, orele 19.00, la Sala Majestic a Teatrului ODEON din București,  premiera oficială  a spectacolului JAKE ȘI FEMEILE LUI de Neil Simon, regia  Erwin Şimşensohn.

Cu o distribuţie de excepţie: Valentin Terente, Petronela Buda, Monica Ivaşcu, Elena Andron, Narcisa Novac, Ramona Gânga, Corina Borş, Irina Bălan/Sofia Bursuc– spectacolul JAKE ȘI FEMEILE LUI este o comedie rafinată, în traducerea lui Petre Bokor. Scenografia aparţine Andradei  Chiriac, iar  lighting design Lucian Moga şi sound desing Călin Țopa.

Această celebră comedie aduce in fața spectatorilor un scriitor de succes şi femeile din viaţa sa, ce apar şi dispar, devenind rând pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată  scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori americani.

Marvin Neil Simon a fost un dramaturg și scenarist american, de origine evreu. Numeroasele sale comedii, jucate mai întâi pe scenele de pe  Broadway au fost traduse și reprezentate în întreaga lume, dobândind un loc de frunte în repertoriul teatral universal din ultimii 50 de ani . Această piesa  s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentații pe Broadway.

Jake este un scriitor de success, care are relații sentimentale  cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Acţiunea se desfășoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea și imaginaţia se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală .

O comedie rafinată care ne introduce cu mult farmec in „culisele”  vieții unui scriitor. Partituri actoricești extrem de generoase. Numeroase răsturnări de situații , ingrediente scenice care aduc in final doua ore de elevat divertisment, dublat de consistențe reflecții filozofice. Un destin sinuos – SCRIITORUL  , un om ca toți ceilalți  „intre agonie și extaz”. Un spectacol care ne determină să reflectăm cu mai mare atenție asupra vieții fiecăruia dintre noi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •